Njemački prvak u osminu finala Lige šampiona šalje amatersku ekipu zbog svađe s EHF-om

EHF zakazao meč sa Kjelceom za 24. mart, isti dan kada se igra derbi Bundeslige Kil - Rajn-Nekar Leven!
77 pregleda 1 komentar(a)
Rajn-Nekar Leven, Foto: Www.rhein-neckar-loewen.de
Rajn-Nekar Leven, Foto: Www.rhein-neckar-loewen.de
Ažurirano: 08.03.2018. 20:57h

Prvak Njemačke u rukometu, Rajn-Nekar Leven, igraće prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona na gostovanju Kjelceu 24. marta s amaterskom ekipom zbog svađe s Evropskom rukometnom federacijom (EHF)!

Uprava „lavova” je tražila da EHF pomjeri termin utakmice s Poljacima za dan kasnije, 25. marta, jer je za 24. mart zakazan veliki derbi Bundeslige sa Kilom, koji takođe igra utakmicu osmine finala s mađarskim Segedinom, ali 21. marta.

Njemci će zato u Kjelce poslati svoju amatersku ekipu, koja se takmiči u Trećoj ligi i vjerovatno će doživjeti težak poraz na gostovanju u Poljskoj.

„Nije nam jasno zašto je EHF toliko tvrdoglav u pogledu promjene termina. Utakmicu s Kilom prenosi ARD televizija, to je veliki derbi koji će sigurno pratiti više TV gledalaca nego meč osmine finala Lige šampiona”, kazala je izvršna direktorica Levena Dženifer Keteman.

„Lavovi” su ove sezone već igrali utakmice Bundeslige i Lige šampiona u samo 24 sata, a očito je da je sukob Bundeslige i EHF-a prerastao u farsu.

Ima krivice i kluba iz Manhajma, jer nije želio da pristane da zamijeni domaćinstvo sa Poljacima. Da jeste, kući bi prvi meč igrao 21. marta, a revanš u Poljskoj 1. aprila.

Kil je na to pristao, pa će prvi meč igrati pred svojim navijačima, iako je bio bolje plasiran od Mađara.

Bonus video: