Budućnost na popravnom u Njemačkoj: Sad moraju da pokažu karakter

Rukometašice Budućnosti sjutra (17 časova) gostuju Bitighajmu. Nakon poraza od Bresta, jedini izbor pobjeda
996 pregleda 0 komentar(a)
Đina Jauković, Foto: BORIS PEJOVIC
Đina Jauković, Foto: BORIS PEJOVIC

Liga šampiona je počela čudom. I to negativnim, jer su rukometašice Budućnosti u „Morači” izgubile od Bresta 35:32, zbog čega izabranice Dragana Adžića nemaju izbora - sjutra (17 časova) u Njemačkoj moraju da pobijede Bitighajm ili će se upaliti zvona za uzbunu.

- Niko od nas nije zadovoljan kako smo otvorile Ligu šampiona. Odbrana nije bila na nivou kakav znamo da igramo, ali smo imale vremena da analiziramo Bitighajm i mislim da sve zavisi od nas. S nestrpljenjem čekamo taj meč, da pokažemo koliko stvarno vrijedimo - jasna je Đurđina Jauković.

U preokretanje situacije vjeruje i Jovanka Radičević.

- Bez obzira na to što nas čeka teško gostovanje, jer Njemice igraju puno bolje kući nego na strani, vjerujem u ovaj tim. Dobro smo se spremile, kao i za prvu utakmicu, ali su rezultati iz pripremnih mečeva doveli do malog opuštanja. Toga sada neće biti, jer na to nemamo pravo. Ne želim da se vraćam na utakmicu sa Brestom. Analizirale smo je, vidjele šta nije bilo dobro i vjerujem da ćemo to već u nedjelju ispraviti i pokazati da stvarno vrijedimo - naglasila je najiskusnija igračica u redovima „plavih”.

U igri njemačkog šampiona sve se vrti oko iskusne Poljakinje Karoline Kudlač-Gloc, a u timu danskog stručnjaka Martina Alberstena su i Holanđanke Maura Vizer, Laura van der Hejden i Anđela Malestajn, iskusne Njemice Ane Lerper i Kim Naidzinavičus...

- Imaju dobre bekove i krila, Kudlač je veoma dobra igračica, pivotkinje su visoke. Ali, sve zavisi od nas, koliko ćemo im dozvoliti da igraju. Ne potcjenjujemo ih ili idemo tamo kao da smo unaprijed pobijedile, ali imamo kvalitet da im se suprotstavimo i u Njemačkoj - zaključila je Radičevićeva.

I Jaukovićeva upozorava da Bitighajm igra mnogo bolje u „MHP areni” u Ludvigsburgu, te da poraz od Ramniku Vlčee (34:27) u Rumuniji nije pravo mjerilo.

- Njemice na domaćem terenu igraju bolje nego u gostima. Imamo iskustvo sa njima, igrale smo tamo pretprošle sezone i izgubile, iako smo vodile na poluvremenu. Ne smijemo da potcijenimo Bitighajm, čeka nas težak posao. Ali, vjerujem u svoj tim i to da ćemo biti prave kada je najteže - poručila je 22-godišnja Nikšićanka.

Bonus video: