Budućnost spavala 10 minuta, a onda oduvala Bitighajm

U 2. kolu Lige šampiona, najtrofejniji crnogorski klub je slavio u Ludvigzburgu 30:23 i iza sebe ostavio poraz od Bresta na otvaranju elitnog takmičenja u „Morači”
9153 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa današnje utakmice, Foto: SG Bietigheim
Detalj sa današnje utakmice, Foto: SG Bietigheim
Ažurirano: 13.10.2019. 18:58h

Za 10 minuta i 10 sekundi rukometašice Budućnosti su primile sedam golova, djelovale izgubljeno kao osam dana ranije protiv Bresta...

I onda je odbrana, zaštitini znak tima Dragana Adžića, konačno proradila, pa Bitighajm nije imao šta da traži - u 2. kolu Lige šampiona, najtrofejniji crnogorski klub je slavio u Ludvigzburgu 30:23 i iza sebe ostavio poraz od Francuskinja na otvaranju elitnog takmičenja u „Morači”.

Anđela Malestajn je dva puta pogodila sa desnog krila, a Dina Ekerle odbranila šuteve Đurđine Jauković i Milene Raičević, pa su domaće brzo povele 2:0.

Budućnost je prvi gol postigla u 5. minutu, kada je Tatjana Brnović iznudila rano isključenje Maure Vizer. Taj pogodak je malo oslobodio „plave” u napadu, ali je odbrana bila loša, pa je na startu 11. minuta Fije Voler pogodila za 7:5.

To kao da je bio signal za buđenje tima koji godinama slovi za jedan od najboljih defanzivnih u Evropi - bedem je postajao sve čvršči, raspoložena je bila i Emili Sando i da nije bilo naivno prokockanih napada, najtrofejniji crnogorski klub bi brzo preokrenuo.

Ovako je morao da čeka do 21. minuta, kada je Majda Mehmedović u napadu sa igračicom manje pogodila za 10:9.

„Plave” su počele da pogađaju i sa devet metara, što im je falilo protiv Bresta u 1. kolu, zbog čega su do odmora lako zadržale dva razlike (14:12).

Dileme oko pobjednika, ako ih je bilo kada je Budućnost pronašla sebe, kako je to prije meča poželio Adžić, riješene su na startu nastavka - Jaukovićeva je sa dva gola zaključila seriju 7:1 (računajući i finiš 1. poluvremena) i u 36. minutu povisila na nedostižnih 20:13.

Bitighajm je do kraja nekoliko puta prišao na četiri razlike, ali bliže nije mogao.

Nisu mu ni dozvolile Adžićeve igračice, prije svih Mehmedovićeva - blistala je u defanzivi, krala lopte čak i po cijenu povrede (dobila udarac u oko kada je prekinula napad domaćih), pogađala mrežu Ekerle i u posljednjem minutu sedmim pogotkom stigla Jaukovićevu na čelu liste strijelaca.

BITIGHAJM - BUDUĆNOST 23:30 (12:14)

Ludvigzburg - „MHP arena”. Gledalaca: 1.137. Sudije: Marin i Garsija (Španija). Sedmerci: Bitighajm 3 (3), Budućnost 1 (1). Isključenja: Bitighajm 4, Budućnost 10 minuta.

Bitighajm: EKERLE (osam odbrana), Salamaha, VIZER 1, Lauenrot, ORDAL 3, Berger, Lerper, VAN DER HEJDEN 5, KUDLAČ-GLOC, Naidzinavičus 5 (3), Gauči, Patora, VOLER 4, MALESTAJN 5, Braun.

Budućnost: RAJČIĆ, Babović, Sando (10 odbrana), RADIČEVIĆ 4 (1), JAUKOVIĆ 7, Pletikosić, Vujović 1, Džaferović, LAZOVIĆ 4, Premović, BRNOVIĆ 4, Bulatović, Ramusović, MEHMEDOVIĆ 7, RAIČEVIĆ 3.

Bonus video: