OKUPILA SE MUŠKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA

Roganović: Da uživamo, ali i da ozbiljno radimo

"Lavove" čekaju mečevi sa BiH 25. i 26. oktobra
1510 pregleda 0 komentar(a)
Slijede pripremni dueli sa BiH, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Slijede pripremni dueli sa BiH, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Ažurirano: 22.10.2019. 18:07h

Muška rukometna reprezentacija okupila se danas u Podgorici pred duele sa Bosnom i Hercegovinom u skopu EHF nedjelje.

„Lavovi” će sa BiH igrati 25. oktobra u Tivtu i dan kasnije na Cetinju, čime počinju pripreme za Evropsko pvenstvo, koje se u januaru održava u Švedskoj, Austriji i Norveškoj.

„Siguran sam da ćemo uživati, ali i posvetiti se ozbiljnom radu. Kratak period probaćemo da iskoristimo najviše što možemo. Krivo mi je što zbog povreda sa nama nisu naš najbolji strijelac, Miloš Vujović i jedan od najboljih mladih bekova Evrope, Branko Vujović”, rekao je Roganović na konferenciji za medije.

On je istakao da ga brinu povrede, navodeći da bi volio da u decembru, na novom okupljanju, svi budu zdravi.

„To mi je najbitnije, znači nam puno kad su svi zdravi i na okupu”, kazao je Roganović i dodao da za EP, osim na igrače koji će se pripremati u Tivtu, računa još samo na Miloša i Branka Vujovića.

On je najavio da će za ovo okupljanje stručni štab biti pojačan za kondicionog trenera iz Švedske.

„Novina je da smo za ovu nedjelju, imajući u vidu da u decembru i januaru nećemo imati vremena da obavimo pripreme kakve bi trebalo pred veliko takmičenje, angažovali trenera fizičke spreme koji će obaviti lagana testiranja. Igrači će dobiti individualni program koji će odraditi u svojim klubovima kako bi što spremniji dočekali završne pripreme za EP”, rekao je Roganović.

Golman Nebojša Simić kazao je da se raduje okupljanju, pripremama i mečevima sa BIH, navodeći da će ti dueli biti generalna proba za EP.

„Šampionat počinje ranije nego prethodnih godina, a neke lige igraju se do kraja decembra Što se mene tiče posljednju utakmicu igram 29. decembra i mogu tek tada da se priključim pripremama. Mečevi sa BIH biće generalna proba, a pripreme su period gdje ćemo imati vremena da popravimo neke stvari i uigramo se”, kazao je Simić.

On je istakao da će i BIH učestvovati na EP i da je neugodna reprezentacija.

„Mi se na EP nalazimo u balkanskoj grupi i dobro je što igramo protiv BIH, koja je tipični predstavnik balkanske škole rukometa. Puni smo elana i samopouzdanja, spremni smo da napadnemo grupu i izborimo drugu fazu šampionata”, kazao je Simić.

Pivot Nemanja Grbović podsjetio da je reprezentacija poslije skoro četiri mjeseca ponovo na okupu.

„Dobro će nam doći pripreme, da se još bolje uigramo. Neće biti mnogo vremena kasnije, jer svi imamo obaveze u klubovima do kraja decembra”, kazao je Grbović.

Za pripreme i duele sa BIH Roganović računa na 20 igrača.

Na spisku su: Nebojša Simić, Mile Mijušković, Jagoš Braunović, Aleksandar Bakić, Mirko Majić, Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Božo Anđelić, Vladan Lipovina, Stefan Čavor, Igor Radojević, Risto Vujačić, Mirko Radović, Marko Lasica, Nemanja Grbović, Nebojša Simović, Branko Kankaraš i Bogdan Petričević.

Crnogorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu igraće u grupi A u Gracu, a rivali su Hrvatska, Srbija i Bjelorusija.