Pobjede za samopouzdanje

Rukometaši Crne Gore dva puta svaladali BiH, ali vidjeli i na čemu moraju da rade do Evropskog prvenstva
1396 pregleda 0 komentar(a)
Preokrenuli zahvaljujući istrajnosti: Stevan Vujović, Foto: Filip Roganović
Preokrenuli zahvaljujući istrajnosti: Stevan Vujović, Foto: Filip Roganović

EHF nedjelja je bila pun pogodak - rukometaši Crne Gore su odradili veoma važan posao u pripremama za Evropsko prvenstvo, dobili oba meča protiv BiH, pokazali karakter u drugom susretu, ali i vidjeli na čemu moraju da rade kako bi mogli da se nadaju jednom od prva dva mjesta u Gracu, u grupi sa Hrvatskom, Srbijom i Bjelorusijom.

„Lavovi” su u 1. poluvremenu utakmice na Cetinju igrali veoma loše u odbrani, nisu imali rješenja za napade „zmajeva” sa sedam igrača, zbog čega su na velikom odmoru gubili 16:10. U nastavku su igrali znatno bolje i stigli do preokreta (27:26).

- Vjerovatno će svi protiv nas igrati sedam na šest ako budemo forsirali duboke zone. Velika je potrošnja, a sve selekcije imaju cilj da odu što dalje i pokušaće da štede energiju, da igraju sedam na šest i šutiraju sa šest metara i sa krila. Spremaćemo se za to, imaćemo vremena u decembru i januaru - naglasio je Stevan Vujović.

Bek ukrajinskog Motora je preskočio prvi meč u Tivtu (pobjeda 26:21), ali je zaigrao u svom gradu i bio najefikasniji sa sedam golova.

- Na Cetinju su Bosanci vodili tokom cijelog meča, ali smo preokrenuli zahvaljujući istrajnosti, jačoj odbrani i malo organizovanijem napadu u 2. poluvremenu. Iskreno, nismo mislili da će rival ovako dobro odigrati drugi meč, s obzirom na to da je prijateljski susret - naglasio je 29-godišnji Cetinjanin.

Rukometaši Crne Gore su prvi put nakon januara 2012. godine igrali u prijestonici, čini se da do narednog susreta neće proći toliko dugo.

- Bilo je lijepo. Dvorana je bila puna, čak smo imali i navijače sa svim instrumentima, bodrili su nas tokom cijelog meča. Hvala cetinjskoj publici što je došla u ovolikom broju - zaključio je Vujović.

Marko Lasica je igrao oba meča sa BiH i realno komentariše 120 minuta rukometa.

- U Tivtu smo odigrali mnogo dobru utakmicu i imali bolji protok lopte nego u drugom meču, pogotovo u 1. poluvremenu. Vidjelo se i da su momci sa Cetinja u nekom grču, s obzirom na to da je njihova publika tu, ali smo u 2. poluvremenu vratili agresivnost. Simić nam je pomogao, „skinuo” nekoliko zicera kada je bilo najpotrebnije i stigli smo do pobjede - kazao je 31-godišnji Nikšićanin, koji je kao tinejdžer nosio dres Lovćena.

I desno krilo Bešiktaša potencira muke koje je Crna Gora imala kada je selekcija BiH napadala sa igračem više.

- Pravili su nam velike probleme sa sedam igrača u napadu, pogotovo u prvih 30 minuta. Imali su samo dva šuta spolja, veoma lagano su sve rješavali. Bili smo bez agresivnosti, ali smo se dogovorili da se malo više skupimo u odbrani i da pustimo krila. Simić je to sve „spakovao”, završilo se sve kako bi trebalo - istakao je Lasica.

Bonus video: