Budućnost u Rumuniji: Test karaktera

Podgoričanke večeras (17.30 časova po našem vremenu) u najbučnijoj dvorani u Ligi šampiona gostuju Ramniku Vlčei
1154 pregleda 0 komentar(a)
Moraće više da igra: Sanja Vujović na utakmici sa Rumunkama u „Morači”, Foto: Zoran Đurić
Moraće više da igra: Sanja Vujović na utakmici sa Rumunkama u „Morači”, Foto: Zoran Đurić

Kada se Milena Raičević povrijedila na utakmici sa Kopenhagenom 23. februara, sezona Budućnosti je praktično bila završena.

Dragan Adžić nije u timu imao nijednu igračicu koja bi odmijenila kapitenku, tim nije bio jak kao ove godine, tako da je Vajpers bio prejak u dva meča četvrtfinala.

Adžić ni sada neće moći da računa na Raičevićevu, ali ni na Marinu Rajčić, zbog hroničnih problema sa ramenom, odnosno leđima, na jednom od najvećih ispita u ovoj sezoni - Podgoričanke večeras (17.30 časova po našem vremenu) u najbučnijoj dvorani u Ligi šampiona gostuju Ramniku Vlčei.

Prije 13 dana, Budućnost je savladala šampiona Rumunije 23:19, kada je blistala upravo Rajčićeva i sa 16 odbrana krunisala odličnu igru odbrane. I ovog puta je neophodno da bedem ispred gola koji će čuvati Emili Sando i možda Anastasija Babović bude jak, kako bi se sakrilo odsustvo Raičevićeve, jer od nje kreću sve napadačke akcije.

- Znamo šta nas čeka u Vlčei i kakav je to teren, ali radujemo se igranju pred tom publikom. Znamo recept, vjerujem da možemo i u ovom sastavu i takvom ambijentu da odgovorimo izazovu i dobijemo neku igračicu koja se u dosadašnjem dijelu sezone nije u potpunosti iskazala - rekao je Adžić.

Nije problem samo što nema dvije crnogorske reprezentativke, već i što je treća trenirala tek posljednjih dana. Đurđina Jauković je, naime, odmarala do ponedjeljka zbog blažeg potresa mozga na prvoj utakmici sa Vlčeom.

- Siguran sam da će djevojke biti na nivou zadatka i izazova i da ćemo biti ponosni na izdanje u Vlčei. Recept je izdanje u odbrani iz prvog meča, da odigramo agresivno i pametno, vjerujem da ga možemo ponoviti. Pitanje je samo koliko može Đina Jauković poslije osam dana mirovanja - kazao je Adžić.

Možda bi pobjeda u „Morači” bila ubjedljivija da Budućnost nije griješila u tranziciji.

- Siguran sam da se to neće ponoviti, a onda možemo da „naplatimo” dobru odbranu. Imamo kvalitet i širinu u sastavu i vjerujem da možemno odigrati kvalitetno i bez dva nosioca igre - zaključio je Adžić.

Bonus video: