Budućnost u glavnoj fazi nakon drame u Rumuniji

Rukometašice Dragana Adžića savladale Ramniku Vlčeu 21:20
9052 pregleda 6 komentar(a)
Detalj sa današnje utakmice, Foto: Www.facebook.com/scmrmvl
Detalj sa današnje utakmice, Foto: Www.facebook.com/scmrmvl
Ažurirano: 01.11.2019. 21:12h

Drama u paklu dvorane „Trajan” pokazala je šampionski karakter Budućnosti - najtrofejniji crnogorski klub je savladao Ramniku Vlčeu 21:20 u najvatrenijoj atmosferi u Evropi i izborio plasman u glavnu fazu Lige šampiona.

Kada je bilo najpotrebnije, Majda Mehemdović je zaboravila da je to tada pogodila samo jednom iz četiri pokušaja i nepuna dva minuta prije kraja „izmislila” gol za pobjedu.

Tada je na scenu stupio najjači adut Dragana Adžića svih ovih godina - odbrana, kojom su Podgoričanke natjerale prvaka Rumunije da u dva posljednja napada izgubi loptu...

Pobjeda još više dobija na značaju ako se zna da je ostvarena bez glavne organizatorke igre Milene Raičević i prve golmanke Marine Rajčić.

Uzgred, u 33. minutu se povrijedila i Anastastija Babović, pa je do kraja Adžić na raspolaganju imao samo jednu golmanku, Emili Sando. Srećom, Norvežanka je branila spektakularno i bila jedna od heroina pobjede.

Početak je bio kao iz snova - odbrana na čelu sa Sando je bila sjajna, ređali su se golovi Đurđine Jauković, Barbare Lazović i dva Jovanke Radičević, pa je Florentin Pera već u 6. minutu uzeo tajm-aut pri rezultatu 0:4.

Njegova ekipa se nakon toga „povezala”, smanjila na 4:3, a u 24. minutu, nakon dva pogotka Brazilke Samare da Silve, stigla do prve prednosti (10:9).

U tom periodu Budućnost je imala problema u napadu, greškama je dozvolila dvije kontre domaćima, pa je Dragan Adžić pokušao ono što i Per Johanson nedavno protiv Litvanije - prebacio je Majdu Mehmedović na srednjeg beka (na lijevom krilu bila Branka Konatar). Uzgred, ubacio je i Anastasiju Babović umjesto Sando.

Trofejni trener je nakon konsultacija na klupi na teren vratio Mateu Pletikosić, što se isplatilo - Podgoričanke su završile prvo poluvrijeme kao što su ga i počele i serijom 4:0 na veliki odmor otišle sa istim rezultatom kao u „Morači” 13 dana ranije (13:10).

Na taj meč je podsjećalo i to što je Radičevićeva opet bila nerješiva enigma za Vlčeu i do odlaska u svlačionice šest puta tresla mrežu Julije Dumanske.

Domaće su poslije odmora odmah prišle na 13:12, da bi razigrana Julija Glibko u 39. minutu preokrenula (16:15).

Igralo se gol za gol, obje ekipe su se mučile u napadu, a Sando nije dala Vlčei da ode na dva razlike - pri rezultatu 19:18 je odbranila sedmerac Kristini Liščević, a onda i zicer Glibko.

Nakon Adžićevog tajm-auta Lazovićeva je „bombom” izjednačila, Pletikosićeva imala šansu da preokrene, ali je požurila.

Vlčea je srećno stigla do šestog vođstva, jer se lopta odbila od prečke i omogućila Esmi Elgaui da pogodi za 20:19 na tri minuta i 20 sekundi do kraja.

Ali, kao da je sudbina htjela da meč riješe djevojke koje su prošle godine sa ĆSM Bukureštom izgubile titulu od Vlčee - Radičevićeva je tri minuta prije kraja iskoristila sedmerac, a potom se 29-godišnja Baranka iskupila za izdanje koje je za njene standarde skromno i riješila meč...

RAMNIKU VLČEA - BUDUĆNOST 20:21 (10:13)

Ramniku Vlčea - Dvorana „Trajan”. Gledalaca: 3.500. Sudije: M. Sa i V. Sa (Portugal). Sedmerci: Ramniku Vlčea 6 (3), Budućnost 4 (3). Isključenja: Ramniku Vlčea 6, Budućnost 6 minuta.

Ramniku Vlčea: Ćuka, DUMANSKA (10 odbrana i sedmerac), Batinović, DA SILVA 6, ELGAUI 3, Adespi-Molnar, LOPES 3, Nergord 1 (1), FLORIKA 1, GLIBKO 6 (2), FERNANDES, Zamfiresku, Liščević, Badea, Savu, Gonsales.

Budućnost: Babović (jedna odbrana), SANDO (10 odbrana i tri sedmerca), RADIČEVIĆ 8 (3), Konatar, JAUKOVIĆ 3, PLETIKOSIĆ 2, Vujović, Džaferović, LAZOVIĆ 3, Godeč, Premović, BRNOVIĆ 3, Bulatović, Ramusović, MEHMEDOVIĆ 2.

Bonus video: