Poraz od Bresta proganja rukometašice Budućnosti: Šansa za potpuno iskupljenje

Ako se u nedjelju osvete Brestu, rukometašice Budućnosti će moći da zaborave poraz na otvaranju Lige šampiona
1165 pregleda 0 komentar(a)
rijeme je za osvetu: Majda Mehmedović na prvoj utakmici sa Brestom, Foto: Boris Pejović
rijeme je za osvetu: Majda Mehmedović na prvoj utakmici sa Brestom, Foto: Boris Pejović

Poraz od Bresta na startu Lige šampiona proganja rukometašice Budućnosti više od mjesec.

Podgoričanke su doživjele bolan pad na startu elitnog takmičenja, primile čak 35 golova, najviše u XXI vijeku u „Morači”, ali tada su sebi obećale da će uraditi sve da se iskupe.

Prve tri stepenice na putu ka potpunom iskupljenju su preskočene, ali sjutra (15 časova) je ona prava, najteža i najduže čekana - gostovanje u Francuskoj.

Ekspedicija Budućnosti danas putuje čarterom na krajnji sjeverozapad Evrope, što dovoljno govori sa koliko ozbiljnosti ide na meč sa Brestom.

Ulog je ogroman - pobjeda u Francuskoj bi „plave” praktično već sada promovisala u učesnike četvrtfinala Lige šampiona i omogućila im da u duelima sa Đerom odluče ko će osvojiti koje od prva dva mjesta u grupi 2 glavne faze, samim tim dobiti i lakšeg rivala u doigravanju.

- Očekuje nas najteže gostovanje. Jedva čekam da odigramo dobru utakmicu protiv njih, jer onaj meč u „Morači” nije bio na našem nivou, pogotovo u odbrani. Mislim da takvu odbranu ne možemo da ponovimo - jasna je Majda Mehmedović.

Brest igra sjajno ove sezone. U Ligi šampiona ima perfektan skor, uz gol-razliku plus 25, a u domaćem šampionatu je savladao najvećeg rivala Mec. Doduše, dokazao je da je i ranjiv - u prvenstvu je izgubio od Dižona čak 27:19, a remizirao je sa Nantom (28:28). U prvom meču u „Morači”, Budućnost nije imala rješenja za Slovenku Anu Gros, koja je sa pozicije srednjeg beka dominirala, ali se sada možda pomjeri udesno, jer se u tim vratila Izabel Gulden.

- Samim tim što se vratila Bela Gulden i odigrala nekoliko utakmica, očekujem da će Brest biti još jači nego u Podgorici. Ali, i mi smo dosta radile i pokazale da nam forma ide uzlaznom putanjom. Dobar odnos i odbrana su ključni, nadam da se protivnice neće snaći ako ih sportski „izbijemo”. To je ključ, nadam se da ćemo ostvariti cilj.

Budućnost je prethodne sedmice u Rumuniji položila test karaktera, jer je u najvatrenijoj atmosferi u Evropi savladala Vlčeu. Sada je čeka test kvaliteta, jer je Brest igrački kvalitetniji tim od šampiona Rumunije.

- Te dvije ekipe imaju potpuno različite stilove rukometa. Vlčea gaji španski stil, a Brest ima kvalitetniju napadačku ekipu, sa šuterima koji mogu da pucaju van devet metara. Ako zaustavimo te šuteve Gros i ostalih bekova, moći ćemo da slavimo. Najviše mi je žao što na prvoj utakmici možda i zbog prevelike želje nismo pokazale pravo lice, ali Francuskinje znaju da ih čeka jako teška odbrana i da će morati da nađu neka druga rješenja - zaključila je 29-godišnja Baranka.

Bonus video: