Poraz u „Morači” nije bio šamar, već realnost - Brest je bolji

Rukometašice Budućnosti izgubile i drugi meč od predstavnika Francuske, ovog puta 32:28
5872 pregleda 10 komentar(a)
Barbara Lazović na prvoj utakmici sa Brestom, Foto: Boris Pejović
Barbara Lazović na prvoj utakmici sa Brestom, Foto: Boris Pejović

Kada je Brest 5. oktobra slavio u “Morači” 35:32, i Dragan Adžić i igračice Budućnosti su govorile o šamaru koji su dobile, kako će se potruditi da im se to nikad više ne dogodi...

Istina je, ipak, drugačija i otrežnjujuća - francuski tim je i drugi put očitao lekciju “plavima”, savladao ih 32:28 i obezbijedio 1. mjesto u grupi C.

Podgoričanke u glavnu fazu idu sa četiri boda i potrebno je da se dogodi čudo nad čudima da osvoje jedno od prva dva mjesta i izbore lakšeg rivala u četvrtfinalu. Po svemu sudeći, Budućnost će prvi meč nokaut faze 4. aprila igrati u “Morači”.

Do tada je sasvim dovoljno vremena da se neke stvari promijene, a prije svega ponovo pronađe ono što je godinama bio zaštitni znak Adžićevih timova - odbrana i brzo vraćanje iz napada. Brest je prelako kažnjavao sporost protivnica i golovima iz kontri i brzog centra lako rješavao napade.

Kada bi morao da igra pozicione napade, Ana Gros je kao i u Podgorici radila šta je htjela, pogotovo u 2. poluvremenu, kada je bila nerješiva enigma.

Adžić mora da pronađe način da razigra neke od zvijezda svog tima, jer Majda Mehmedović očito nije u pravoj formi, a Đurđina Jauković je jedini gol dala poslije 46 minuta igre, i to iz kontre. Raspoložene Jovanka Radičević, Milena Raičević i donekle Barbara Lazović nisu bile dovoljne za trijumf u derbiju...

BREST - BUDUĆNOST 32:28 (14:15)

Brest - „Brest arena”. Gledalaca: 4.000. Sudije: Erdogan i Ezdeniz (Turska). Gledalaca: Sedmerci: Brest 6 (5), Budućnost 6 (4). Isključenja: Brest 4, Budućnost 12 minuta. Crveni karton: Jauković (Budućnost) u 57. minutu (3X2).

Brest: Kiniju, Fonten-Karetero, TOFT (16 odbrana i sedmerac), MONI 1, Tublan 3, Tisije 2, Le Ar, GROS 6, KOBILINSKA 3, Gulden 1, Lagatu 2, Minevskaja 6 (5), Pop-Lazić, FOPA 5, KOATANEA 2, MANGE 1.

Budućnost: Rajčić, SANDO (10 odbrana i sedmerac), RADIČEVIĆ 10 (3), Konatar, JAUKOVIĆ 1, Pletikosić 1, Vujović, Džaferović, LAZOVIĆ 5, Premović, BRNOVIĆ 3, Bulatović, Ramusović, MEHMEDOVIĆ 2, RAIČEVIĆ 6 (1).

Bonus video: