Bitighajm liječi rane iz Bresta

Rukometašice Budućnosti u subotu dočekuju šampiona Njemačke
992 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti traže četvrtu pobjedu u Ligi šampiona, Foto: Boris Pejović
Rukometašice Budućnosti traže četvrtu pobjedu u Ligi šampiona, Foto: Boris Pejović

U subotu u 18.30 časova, pola sata prije nego što počne utakmica sa Bitighajmom, rukometašice Budućnosti će znati na čemu su, jer će stići vijesti iz Rumunije - ako Vlčea nanese prvi poraz Brestu, duel „plavih” sa šampionom Njemačke neće imati nikakvu važnost.

Ukoliko Francuskinje nastave trijumfalni niz u Ligi šampiona ili remiziraju, tim Dragana Adžića će morati da „zapne” protiv Njemica, kako bi glavnu fazu elitnog takmičenja počeo sa četiri boda. U svakom slučaju, pobjeda ne bi smjela da dođe u pitanje, jer su „plave” pokazale da su bolje od Bitighajma. Uzgred, Adžić može da računa na sve igračice, izuzev teško povrijeđene treće golmanke Anastasije Babović.

- Vjerujem da ćemo dobre stvari iz prethodnih pet kola ponoviti i protiv Bitighajma, te da ćemo ispraviti ono što nismo najbolje sproveli. Zdravstveni bilten je znatno bolji, a situacija sa povredama značajno je uticala na naše izdanje u Brestu. Ali, to su stvari koje su u našem sportu česte i na koje moramo da se adaptiramo i pružimo još više - istakao je Adžić.

Njemice su tek u prethodnom kolu upisale prvu pobjedu, ali ih niko ne potcjenjuje.

- Bitighajm je kombinacija njemačkog i skandinavskog stila rukometa i odličan je rival za segment igre koji želimo da popravimo. Šampion Njemačke ima šest-sedam vrhunskih internacionalki i u ovom sastavu bi, u nekoj drugoj grupi, bio siguran učesnik glavne faze.

Adžić je ubijeđen da će rukometašice Budućnosti sa boljom energijom nakon duela sa Bitighajmom sačekati okupljanje nacionalnog tima.

- Nakon Svjetskog prvenstva okrenućemo se našoj igri i vjerujem da ćemo uspjeti u glavnoj fazi Lige šampiona da dođemo do kvalitetnijih izdanja u kontinuitetu. Sve što smo dobili kroz grupnu fazu, kvalitet kakav je dao Brest, Valčea i Bitighajm, zalog je za glavnu fazu i za nešto što nas od januara čeka. Iz nekih razloga nismo pružili maksimum, ali sve to može da doprinese boljim igrama u nastavku Lige šampiona - zaključio je Adžić.

Za tim konkuriše i Marina Rajčić, s tim da bi ovog puta mogla da stane između stativa, jer je bol u leđima mnogo manji. Bila je u sastavu i prethodnog vikenda u Brestu, ali nije mogal da brani, pa je 60 minuta na terenu provela Emili Sando.

Bonus video: