Budućnost lako s Bitighajmom, u glavnu fazu s četiri boda

Nakon uvodnog mučenja i problema u odbrani, što je prvak Njemačke kažnjavao i održavao priključak, tim Dragana Adžića je od 20. minuta počeo da lomi rivala. Bilo je i 31:21, na kraju 34:28
6289 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti slave trijumf nad Bitighajmom, Foto: Luka Zeković
Rukometašice Budućnosti slave trijumf nad Bitighajmom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.11.2019. 23:45h

Pola sata pred početak meča, stigle su vijesti iz Rumunije - Brest je sačuvao maksimalan učinak i nakon gostovanja Ramniku Vlčei, slavio 26:23 i natjerao rukometašice da protiv Bitighajma traže pobjedu, kako bi u glavnu fazu Lige šampiona prenijele četiri boda. I uspjele su, jer su rutinski stigle do četvrtog trijumfa u grupi C (34:28).

Nakon uvodnog mučenja i problema u odbrani, što je prvak Njemačke kažnjavao i održavao priključak, tim Dragana Adžića je od 20. minuta počeo da lomi rivala. Tada su se raspucale Milena Raičević i Jovanka Radičević, koje su donijele plus četiri (14:10) u 24. minutu.

Tatjana Brnović je odigrala najbolji meč u ovom izdanju Lige šampiona
Tatjana Brnović je odigrala najbolji meč u ovom izdanju Lige šampiona(Foto: Luka Zeković)

Tolika razlika je bila i na odmoru, da bi gošče na početku nastavka dva puta prišle na minus tri. To je bilo sve - Tatjana Brnović je činila sa odbranom Bitighajma šta je htjela, pogađala, iznuđivala sedmerce i isključenja, proradila je i odbrana na čelu sa Marinom Rajčić, pa je razlika rasla do 52. minuta, kada je Sanja Vujović iz kontre povisila na 31:21.

Adžić je tada pustio na teren drugu postavu, a Bitighajm presingom zbunio mlade igračice i izbjegao potpuni fijasko.

BUDUĆNOST - BITIGHAJM 34:28 (18:14)

Podgorica - Dvorana “Morača”. Gledalaca: 1.200. Sudije: Opava i Valek (Češka). Sedmerci: Budućnost 6 (5), Bitighajm 5 (4). Isključenja: Budućnost 4, Bitighajm 4 minuta.

BUDUĆNOST: Rajčić (osam odbrana), SANDO (dvije odbrane), RADIČEVIĆ 8 (3), Konatar, JAUKOVIĆ 3, Pletikosić, Vujović 2, Džaferović, LAZOVIĆ 3, Godeč 2, Premović 2 (2), BRNOVIĆ 6, Bulatović, RAMUSOVIĆ 1, MEHMEDOVIĆ 5, Raičević 3.

BITIGHAJM: EKERLE (10 odbrana), Salamaha (jedan sedmerac), VIZER 4 (2), Lauenrot 1, ORDAL, BERGER 4, Lerper, VAN DER HEJDEN 4, Šulce, KUDLAČ-GLOC 4, Naidžinavičus 5 (2), Gauči, VOLER 5, Braun.

Bonus video: