Radičević: Nismo jake kao 2012, ali ne bježimo od cilja u Japanu

Jovanka Radičević rezimirala prvi dio sezone Budućnosti, ali i obećala da će Crna Gora učiniti sve da na SP u Japanu izbori kvalifikacije za Olimpijske igre
1530 pregleda 1 komentar(a)
Prvi strijelac Lige šampiona sa 49 golova: Jovanka Radičević na utakmici sa Bitighajmom, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Prvi strijelac Lige šampiona sa 49 golova: Jovanka Radičević na utakmici sa Bitighajmom, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković

Povratak Jovanke Radičević i Majde Mehmedović, dolasci Barbare Lazović, Emili Sando i Sanje Vujović, kao i sjajni rezultati u pripremnom periodu, dali su krila rukometašicama Budućnosti. Najavljivale su let kroz Ligu šampiona, ali su grupu C završili sa četiri pobjede i dva poraza od Bresta.

Zbog toga će najtrofejniji crnogorski klub težim putem morati da krči put ka fajnl-foru u Budimpešti, jer glavnu fazu počinje sa četiri boda, četiri manje od Bresta i aktuelnog prvaka Evrope Đera, dva više od Savehofa i Krima, te četiri od Ramniku Vlčee.

- Nismo očekivale ovo, same smo sebi nametnule da od prve do posljednje utakmice budemo favoriti. Rad tokom priprema i rezulati prijateljskih utakmica su nam dali krila više nego što je trebalo, poletjele smo, a to nije smjelo da se desi. Ali, možda je ovo i dobro, da bismo u drugom krugu bile maksimalno ozbiljne. Kroz 20 godina iskustva u reprezentaciji i klubu mi se milion puta pokazalo da svako igra rukomet i da samo maksimalnim pristup i davanjem sebe na terenu možeš do dobrog rezultata - rekla je Radičevićeva. Brest je dva puta iznenadio tim Dragana Adžića, koji je tokom priprema dva puta bio ubjedljiv protiv Francuskinja.

- Jednom smo igrale zvaničnu, drugi put trening utakmicu, obje lako dobile i vjerovatno nam je to bilo u podsvijesti pred meč 1. kola. Taj poraz nas je „tresnuo”, a na drugoj utakmici Brest nije pokazao nešto što nismo očekivale, ali nam je vraćanje iz napada jako loše. Kad god je Crna Gora pravila velike rezultate, pola ekipe je prilikom šuta već bilo na centru i na tome moramo da radimo, da kroz reprezentaciju to vratimo, kako bismo imale naviku i u drugom dijelu sezone.

Radičevićeva nije saglasna sa konstatacijom da su protivnice pretrčale Budućnost.

- Sve je u tajmingu. Niko ne može da kaže da možemo da trčimo naprijed, a ne možemo nazad, samo je pitanje da li neko razmišlja o tom segmentu. Ako ja mogu da igram 60 minuta, trčim i da imam snage, to znači da smo na pravom putu kada je u pitanju pripremljenost.

Popularna Joka, sa 49 golova najbolji strijelac Lige šampiona, jedna je od 11 igračica Budućnosti koja će se danas pojaviti na pripremama reprezentacije Crne Gore za Svjetsko prvenstvo. Cilj u Japanu je plasman među sedam najboljih selekcija, što donosi kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Cilj je da izborimo kvalifikacije za Olimpijske igre, ali javnost mora da bude realna. Osvajali smo medalje u prethodnom periodu i svi očekuju da to opet bude tako, ali nismo jake kao te 2012. godine, kada smo imale po dvije vrhunske igračice na svakoj poziciji. Dosta je mladih, kojima je potrebno još iskustva da bi igrale velika takmičenja, ali daleko od toga da bježiimo od cilja - zaključila je Radičevićeva.

Bonus video: