Muke za „lavice”, Senegal jedva srušen

Konačnih četiri razlike može da zavara, jer je vicešampion Afrike imao šansu da sve „zakuva” minut i po prije kraja, ali je Marta Batinović odbranila zicer u kontri Ađe Paje pri rezultatu 27:25
8376 pregleda 4 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: EHF/Uroš Hočevar
Rukometašice Crne Gore, Foto: EHF/Uroš Hočevar
Ažurirano: 30.11.2019. 10:23h

Na startu Svjetskog prvenstva u Japanu neočekivano veliki problemi za Crnu Goru, koja je jedva savladala Senegal - 29:25.

Vicešampion Afrike je nekoliko puta imao i dva gola razlike u 2. poluvremenu, bio na pragu senzacije, ali su „lavice” u posljednjih 15 minuta dobrom odbranom prelomile meč.

Konačnih četiri razlike može da zavara, jer je vicešampion Afrike imao šansu da sve „zakuva” minut i po prije kraja, ali je Marta Batinović odbranila zicer u kontri Ađe Paje pri rezultatu 27:25.

Koliki je tim Pera Johansona bio favorit, najbolje govori činjenica da neke kladionice nisu ni dale kvotu na njegovu pobjedu.

To se, međutim, nije vidjelo na terenu, iako je početak bio sasvim solidan. Crna Gora je polako nametala svoj ritam i povela 8:5 poslije dva vezana gola Đurđine Jauković iz sedmeraca.

Činilo se da je pronađen recept za tim sa kojim su se „lavice” prvi put srele, ali nije bilo tako.

Brze Afrikanke su lako pronalazile rupe i rutinski tresle mrežu, da bi do prvog vođstva došle u 26. minutu, kada je Dungu Kamara pogodila za 12:11.

Na poluvremenu je bilo 15:14, a Senegalke su postigle dva gola više nego za 60 minuta finala Afričkog prvenstva, koje su izgubile od Angole 19:13.

Vicešampion Crnog kontinenta je u 2. poluvremenu tri puta stizao do plus dva, da bi Crna Gora uhvatila priključak golovima Andree Klikovac i Eme Ramusović iz kontri za 19:19 u 40. minutu.

Preokret su donijele Jelena Despotović sa dva i Jovanka Radičević jednim golom (22:20), ali je Atadu Sako spriječila „lavice” da prelome meč, jer je branila šuteve kapitenke, Jaukovićeve i Majde Mehmedović za plus tri.

Afrikanke su posljednji put gol minusa imale u 57. minutu, kada je Paje smanjila na 26:25.

Tada je Milena Raičević iznudila sedmerac, Jaukovićeva ga iskoristila, a nakon propuštenog napada rivala, Tatjana Brnović je imala meč-loptu, ali je pogodila prečku.

Senegalke su krenule u napad, ali je Batinovićeva izrasla u junakinju i pokazala koliko je Crna Gora dobila njenim angažovanjem...

Marina Rajčić nije bila u sastavu zbog bolova u leđima, Tatjana Brnović nije potpuno spremna, a problemi su se uvećali u 16. minutu, kada je skočni zglob povrijedila Katarina Bulatović. Mogla je, ipak, da igra u 2. poluvremenu, ali ju je selektor poštedio.

- Katarina je dobila zeleno svjetlo da nastupi u drugom poluvremenu, ali sam je poštedio, kako bi bila spremna za nastavak šampionata. Nije u pitanju ozbiljnija povreda - kazao je Johanson.

CRNA GORA - SENEGAL 29:25 (14:15)

Jacuširo - Glavna dvorana. Gledalaca: 1.500. Sudije: Kutler i Merc (Njemačka). Sedmerci: Senegal 4 (4), Crna Gora 4 (4). Isključenja: Senegal 4, Crna Gora 10 minuta.

Senegal: Lo, SAKO (14 odbrana), Sek, SANKARE 5, Kamara 4, KEITA 5, ENDIAJE 3 (3), Kante, Paje 3, Ba, Sene, Sila, SI, DAPINA 2 (1), Kamdop 1, DIOP 2.

Crna Gora: NENEZIĆ (dvije odbrane), Batinović (sedam odbrana), RADIČEVIĆ 4, JAUKOVIĆ 7 (4), Klikovac 2, Knežević, Ujkić, Premović, BULATOVIĆ 1, BRNOVIĆ 1, Mugoša, Ramusović 3, MEHMEDOVIĆ 5, Despotović 5, RAIČEVIĆ, Grbić 1.

Bonus video: