Budućnost u četvrtfinalu!

U Podgorici 7. aprila će najvjerovatnije gostovati aktuelni prvak Evrope Đer, revanš će biti sedam dana kasnije u Mađarskoj
89 pregleda 4 komentar(a)
ŽRK Budućnost - Tiringer, Foto: Zoran Đurić
ŽRK Budućnost - Tiringer, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.03.2018. 14:46h

Najmlađi tim Lige šampiona će igrati u četvrtfinalu - rukometašice Budućnosti su u Norhauzenu savladale Tiringer sa 25:24 i kolo prije kraja glavne faze obezbijedile plasman među osam najboljih ekipa Evrope.

U Podgorici će 7. aprila najvjerovatnije gostovati aktuelni prvak Evrope Đer, revanš će biti sedam dana kasnije u Mađarskoj.

Ostalo je samo da tim Ambrosa Martina osigura 1. mjesto u grupi 1, što ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, jer narednog vikenda dočekuje nedorasli Krim.

Podgoričanke su na prethodnih pet gostovanja bile nemoćne i imale gol-razliku minus 35.

Znalo se da je ovo najveća, zapravo posljednja šansa za trijumf na strani, a tim Dragana Adžića je u Njemačkoj potvrdio da je stasao - iako je u nekim kombinacijama smio da dozvoli i poraz od sedam golova razlike, nije htio da odlaže plasman u četvrtfinale za posljednje kolo, već je pobjedom otklonio sve dileme.

Da je trijumf Podgoričanki više nego zaslužen, govori činjenica da je lider Bundeslige vodio samo jednom - 8:7.

Tada su se dogodila dva detalja koja su vjerovatno prelomila meč, i u oba je u glavnoj ulozi bila Itana Grbić - lijevo krilo je prvo dalo gol u napadu sa dvije igračice manje, a onda se hitro vratilo u odbranu i iznudilo probijanje Gordane Mitrović.

Ubrzo je bilo 10:8, da bi domaće do odmora još dva puta izjednačile. Više nisu nijednom - Budućnost je u nastavku igrala bolje i sedmim golom u drugom poluvremenu povela 19:15 u 37. minutu.

Tada se probudila i čuvarka mreže Tiringera Dina Ekerle, odbranila sedmerce Sanje Premović i Đurđine Malović, što je omogućilo njenom timu da priđe na 22:21.

Tatjana Brnović je u odbrani otela loptu i spriječila izjednačenje, potom povisila za 23:21, da bi Grbićeva pogodila praznu mreću za 24:21 na pet i po minuta do kraja.

Činilo se da je kraj, ali su uporne Njemice, i bez najbolje igračice Ivete Luzumove, koja se povrijedila u 50. minutu, prišle na 23:24.

Dijana Ujkić je dva i po minuta prije kraja četvrti put zatresla mrežu i tada je bilo jasno da je četvrtfinale obezbijeđeno, jer je „plavima” bio dovoljan i bod.

Nisu, ipak, htjele da odu kući i bez drugog, već su u posljednjih 40 sekundi igrale odbranu kao da im život od toga zavisi i sačuvale trijumf.

I onda je pobjedničko oro moglo da počne daleko od „Morače” poslije dugo vremena...

Tiringer - Budućnost 24:25 (11:12)

Nordhauzen - „Vidiburgshale”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Brunovski i Kanda (Slovačka). Sedmerci: Tiringer 3 (3), Budućnost 7 (4). Isključenja: Tiringer 4, Budućnost 8 minuta.

Tiringer: Krauze, EKERLE (pet odbrana i tri sedmerca), LANG 2, ŠMELCER 2, NIDERVIZER 7, LUZUMOVA 6 (3), MITROVIĆ 5, JAKUBISOVA 1, Volbold, Reder, Huber, Batista da Silva 1.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (14 odbrana), Babović, UJKIĆ 4, Konatar, JAUKOVIĆ 6, PLETIKOSIĆ, Laslo, Malović 2, Premović 5 (4), BRNOVIĆ 4, PAVIĆEVIĆ, RAIČEVIĆ 2, Grbić 2.

Bonus video: