DEMANTUJU MEDIJE

Slovenački rukometaši stali u odbranu Veselina Vujovića: Zlonamjerno, uvredljivo...

Vujović je nedavno smijenjen, a kao razlog su navedene njegove riječi na tajm-autu Zagreba, kluba koji vodi, a koje su bile upućene Slovencu Aleksu Vlahu
7838 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vujović
Veselin Vujović

Slovenački rukometaši stali su u odbranu Veselina Vujovića i optužili slovenačke medije da su lažnim informacijama narušili i njihov i ugled njihovog doskorašnjeg selektora.

Vujović je nedavno smijenjen, a kao razlog su navedene njegove riječi na tajm-autu Zagreba, kluba koji vodi, a koje su bile upućene Slovencu Aleksu Vlahu.

''Umri, bre, više da te ne gledam'', rekao je Vujović igraču Zagreba.

Nastavak priče donijeli su mediji, koji su pisali i da je Vujović uživao u igranju pokera, te da su igrači morali da plaćaju po 300 eura da igraju s njim. Ko plati, bio je, tvrdili su mediji, omiljen kod njega.

Na te navode reagovali su reprezentativci otvorenim pismom.

"Živimo u vremenu kada si svaki medij može priuštiti pisanje neistina, lažno optuživati ​​bez navođenja izvora ili snošenja bilo kakvih posljedica. Na to su navikli sportisti. Nastojimo previdjeti ili koristiti takve natpise kao dodatnu motivaciju za bolja izdanja u budućnosti. U ovom slučaju, međutim, vjerujemo da su neke medijske kuće s nekim stvarima prešle granice dobrog ukusa.

Prije nekoliko dana slovenski su mediji, koji se uglavnom bave političkim i sportskim vijestima, citirali "opušteni" dio šire regije i ispričali priču o igranju "ucjenjivačkog" pokera u slovenačkoj ukometnoj reprezentaciji. Pisanje spomenutog medija nazivamo smiješnim, a kategorički ih demantujemo. Tvrdnje da smo igrali poker kako bismo kupili mjesto u ekipi su uvredljive, zlonamjerne, ali ponajviše neistinite.

Igrači su svjesni da naši nastupi nisu bili na zadovoljavajućem nivou u posljednjih godinu i po. Zbog toga su članovi Predsjedništva Rukometnog saveza Slovenije odlučili da naprave promjene. Igrači nikako nisu izmjene izvršili ili ih nametnuli.

Osjećamo da mnogi žele pokrenuti obračun medija između ekipe i bivšeg trenera, ali svima jasno dajemo do znanja da se to neće dogoditi. Zahvaljujemo g. Vujoviću zbog doprinosa rezultatima slovenačke reprezentacije u posljednje četiri i po godine. U budućnosti njegove trenerske karijere želimo mu puno sreće. Zajedno smo se veselili Olimpijadi u Riju i uspomenama u Parizu", navodi se u pismu.