SVJETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE

Johanson: Španija je najbolja ekipa u grupi, ali djevojke su "osjetile krv"

"Lavice" u petak od sedam sati ujutro po našem vremenu igraju sa Španijom, posljednji meč u grupi
5905 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorske rukometašice nakon pobjede nad Rumunijom
Crnogorske rukometašice nakon pobjede nad Rumunijom

Crnogorske rukometašice ispunile su prvi cilj na Svjetskom prvenstvu u Japanu - pobjedama nad autsajderima Senegalom i Kazahstanom, te nad Mađarskom i Rumunijom, obezbijedile su plasman u drugu fazu.

"Imali smo dosta uspona i padova, ali dobro smo počeli prvenstvo. Imamo osam bodova, a osjećamo da imamo dosta stvari da popravimo i u dosta elemenata da napredujemo. U svakom slučaju, bolje je ispravljati stvari kada imate osam bodova, nego kada imate jedan", rekao je selektor Per Johanson.

"Lavice" u petak od sedam sati ujutro po našem vremenu igraju sa Španijom, posljednji meč u grupi. Vrlo važan, jer će pobjednik u drugi krug prenijeti četiri boda i napraviti ogroman korak ka samoj završnici...

"Trebalo bi da budemo srećni što imamo dva boda, ali djevojke su 'osjetile krv'. Za nas je naredna utakmica malo finale, kao četvrtfinalni meč, tako da ćemo biti spremni", kazao je Johanson.

Španija djeluje impresivno u dosadašnjem dijelu turnira - pobijedila je Rumuniju 15 razlike (31:16), prilično lako i Mađarsku (29:25)

"Španija je najbolja ekipa u grupi, ali sada dolaze nama i treba da pokažu da mogu da igraju sa nama. Na papiru je 50-50, mi smo pokazali da možemo da pobijedimo svakoga", kazao je Šveđanin.

Crna Gora je poražena od Španije na posljednja tri meča, jedan je doživjela sa Johansonom na klupi, u finalu Mediteranskih igara u Taragani prošle godine.

"To su bili drugačiji timovi, a odigrali smo dobro to finale. Ovo je za mene prva prava utakmica sa Španijom", kazao je Johanson.