SVJETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE

Johanson: Djevojke imaju poseban odnos prema meču sa Srbijom, želimo pobjedu

Crna Gora - Srbija (3,30 iza ponoći) za peto mjesto
3186 pregleda 0 komentar(a)
Per Johanson
Per Johanson

Crnogorske rukometašice završavaju nastup na Svjetskom prvenstvu – od tri i 30 iza ponoći igraju sa Srbijom za peto mjesto.

Cilj je ispunjen, “lavice” će igrati na olimpijskim kvalifikacijama, večerašnji duel je za prestiž.

“Prije svega, zadovoljni smo što smo ispunili zadatak, ali moramo da poštujemo naš kvalitet i da na najbolji način završimo prvenstvo. Takođe, postoji posebno rivalstvo i poseban odnos crnogorskih igračica prema utakmici sa Srbijom. Ja ih ne osjećam, ali želim pobjedu, koja bi donijela najbolji plasman Crne Gore na Svjetskim prvenstvima”, kazao je selektor Per Johanson.

Srbija je iznenadila u Japanu, malo ko je očekivao da će doći tako daleko.

“Imaju sjajan turnir, pokazale su veliki karakter, kao i mi. Igrale su sa jakim ekipama, u odličnoj su formi, ali i mi smo spremni. Očekujem sjajnu utakmicu”, rekao je Johanson.

Šveđanin žali za propuštenom šansom u borbi za polufinale, posebno zbog poraza od Španije u posljednjoj sekundi.

“Dosta smo se mučili, ali i pokazali snagu i karakter. Šteta, na meču sa Španijom smo opljačkani, Kabral Barbosa je napravila faul u napadu, nismo zaslužili poraz, već polufinale. Ali, na drugim mečevima imali smo i sreće, tako je u sportu”, kazao je Johanson.

Do Olimpijskih igara još je dug put, ali...

“Počeli smo naš put prije dvije godine iz Bara, sada smo ga skratili. Znaćemo brzo sa kim ćemo da igramo na kvalifikacijama, ali sa kim god da igramo naše šansu su 50 odsto. Mislim da smo u dobroj situaciji”, rekao je Johanson.