Ovjera četvrtfinala ili odlaganje odluke

Najtrofejnijem crnogorskom klubu bi vjerovatno odgovarao i poraz sa sedam i manje golova razlike, ili osam ako 22 puta zatrese mrežu rivala, jer je teško vjerovati da Tiringer u posljednjem kolu može da izbjegne poraz u Mecu
0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.03.2018. 14:35h

Pred rukometašicama Budućnosti je jedna od ključnih utakmica u sezoni. Pobjeda ili remi protiv Tiringera vode u četvrtfinale Lige šampiona, šesti poraz u gostima bi odložio odluku za posljednje kolo glavne faze, kada u „Moraču” stiže Vardar, a viceprvak Njemačke gostuje Mecu.

Obračun u Nordhauzenu zakazan je za sjutra u 14 časova, možda je vrijeme da “plave” konačno prekinu crnu seriju na strani i same riješe sudbinu...

"Plasman u četvrtfinale bi bio sjajan uspjeh, s obzirom na mladost ove ekipe i na sve probleme od početka sezone. Na startu smo računali na Suzanu Lazović, a onda se povrijedila i Ema Ramusović, a sad i Marta Batinović. Ova sezona i jeste projektovana da što više igračica dobije prostor, kao i da preuzmu odgovornost, što se i dešava", naglasio je Dragan Adžić.

Budućnost je u 2. kolu glavne faze u „Morači” lako porazila sjutrašnjeg rivala (29:21), ali su Njemice na svom terenu mnogo neugodnije.

"Znamo da Tiringer značajno drugačije igra kući nego u gostima. Utakmica protiv Meca i 29 datih golova govore šta nas očekuje tamo. Ali zato smo tu, a i to nam je želja - da igramo što jače utakmice, protiv što jačih protivnika", dodao je trener „plavih”.

Podgoričanke su prije sedam dana u svojoj dvorani poražene od Ferencvaroša sa 24:23, ali su u odbrani bile odlične. Za pobjedu i rješavanje plasmana u četvrtfinale su falile odbrane Darli Zokebi de Paule, kojoj je u odlučujućim trenucima lopta nekoliko puta prošla kroz ruke.

"Raduje me odbrana kakva je bila protiv Ferencvaroša, napadački veoma zahtjevne ekipe. Nadam se da ćemo taj nivo igre ispred svog gola imati u kontinuitetu. Vjerujem da možemo da odbranom pariramo Tiringeru i smirimo energiju Njemica, koju će sigurno imati u ovako značajnom meču".

Najtrofejnijem crnogorskom klubu bi vjerovatno odgovarao i poraz sa sedam i manje golova razlike, ili osam ako 22 puta zatrese mrežu rivala, jer je teško vjerovati da Tiringer u posljednjem kolu može da izbjegne poraz u Mecu. Adžić o toj soluciji ne razmišlja, zanima ga samo konačni cilj.

"Bio bi uspjeh na bilo koji način doći do četvrtfinala, ali nijednog momenta se nećemo baviti razlikom. Želimo da nastavimo da rastemo i da neke igračice budu bolje nego u prethodnim mečevima, ali i da kao tim budemo bolji u gostima", zaključio je Adžić.

Bonus video: