Nisam ni vidio sa kim sam se sudario, a onda je ruka počela da otiče

Nebojša Simović zbog povrede bicepsa mora da preskoči Evropsko prvenstvo, a za „Vijesti” rekonstruiše događaje sa prvog treninga, na kojem se i povrijedio
6030 pregleda 0 komentar(a)
Zbog povrede došlo do rokade: Vuk Lazović i Nebojša Simović, Foto: IHF
Zbog povrede došlo do rokade: Vuk Lazović i Nebojša Simović, Foto: IHF
Ažurirano: 29.12.2019. 11:13h

Prije nego što su i počele pripreme, Zoran Roganović je objavio konačni spisak za Evropsko prvenstvo. „Lavovi” su bili jedna od rijetkih selekcija koja nije imala problema sa povredama, a onda već na prvom treningu udarac od kojeg se teško oporaviti - Nebojša Simović je doživio povredu bicepsa, a nakon detaljnih pretraga je utvrđeno da ne može da nastupi na kontinentalnom šampionatu.

- Osjetio sam udarac, a nisam ni vidio sa kim sam se sudario. Odmah mi se pojavila kuglica na mišiću, ali sam odradio trening do kraja. Nakon toga je ruka počela da mi otiče, pa sam odradio ultrazvuk, kasnije i magnetnu rezonancu i vidjeli da je mišić napukao tri centimetra. Pojavio se hematom i četiri sedmice moram da odmaram - kaže Simović za „Vijesti”.

Glavni igrač odbrane u svim varijantama koje priprema Roganović ne očajava zbog povrede.

- Žao mi je bilo kad sam čuo, ali se u životu vodim tim da se ne dešava ništa bez razloga. Pomirio sam se sa tim i odlučio da se posvetim rehabilitaciji, iako sam od ljetos razmišljao o ovom Evropskom prvenstvu i jedva ga čekao.

Ovo je treći Simovićev peh u reprezentaciji za manje od dvije godine - na oproštaju od Evropskog prvenstva u Hrvatskoj je povrijedio rame, a potom na startu kvalifikacija za ovaj šampionat Starog kontinenta polomio prst.

- Ova povreda nije ozbiljna kao prethodne dvije. Pauziraću četiri sedmice, a klub neće trpjeti. Ipak živim od toga, a koliko god volim da igram za reprezentaciju, zbog te dvije povrede mi je klub trpio.

Cetinjanin ima ugovor do 2021. sa rumunskom Dobrođeom sud, a ovo je Evropsko prvenstvo moglo da mu bude odskočna daska za neki jači klub.

- Iskreno, nisam ni razmišljao o tome, već samo da možemo do ozbiljnog rezultata ako pružimo maksimum. Htio sam da pokažemo da možemo da igramo kao protiv Danske, da to nije bila slučajnost. Zato sam najviše htio da odem na EP, a vjerovatno bi uz uspjehe reprezentacije došao poziv nekog kluba.

I pored činjenice da je njegovim izostankom odbrana i te kako oslabljena, 26-godišnji pivot vjeruje da Crna Gora može do druge faze EP.

- Ako pružimo maksimum i odigramo kao protiv Danske i Ukrajine, možemo do druge faze. Imamo kvalitetne igrače, koji znaju da igraju rukomet, a krasi nas borbeni duh, što nam je prednost u odnosu na ostale.

Simović se zahvalio i selektoru i saigračima.

- Mnogo mi znači podrška svih, vidio sam koliko im je teško bilo prvi put kad sam se povrijedio, a i sada. Najveću zahvalnost dugujem Zoranu Roganoviću, koje je najviše vjerovao u sve nas. Dosta stvari je pretrpio zbog nas, ali stoji stalno ispred ekipe, zajedno sa stručnim štabom i Draškom Mrvaljevićem.

Bonus video: