Lazović: Raduje igra u odbrani; Vujović: Idemo u Grac sa boljim utiskom

Rukometaši Crne Gore u posljednjoj provjeri pred EHF Euro poraženi 25:24 od Sjeverne Makedonije
1796 pregleda 0 komentar(a)
Vuk Lazović i Stevan Vujović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Vuk Lazović i Stevan Vujović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Iako su izgubili od Sjeverne Makedonije u posljednjem testu pred Evropsko prvenstvo (25:24), rukometaši Crne Gore nisu bili nezadovoljni.

Igrali su bolje nego dan ranije protiv Slovenije, kada su poraženi 37:22 i najavili da bi ipak mogli da budu konkurentni rivalima u grupi A u Gracu.

- Imali smo šut i napad za remi, ali ono što mene raduje je igra u odbrani, saradnja sa golmanom. To je večeras mnogo bolje izgledalo nego juče sa Slovenijom - rekao je Vuk Lazović.

Iskusni pivot je napomenuo da je dobro što je brzo zaboravljen ubjedljiv poraz od Slovenije.

- To je poslije dužeg perioda, naročito meni, bila prva utakmica. Zato nam je večerašnji meč mnogo značio da se podignemo i spremni odemo na Evropsko prvenstvo. Imaćemo do prvog duela sa Hrvatskom još nekoliko treninga, da posložimo kockice i dočekamo šampionat - istakao je iskusni pivot.

Stevan Vujović je napomenuo da je protiv Makedonije popravljen utisak.

- Veći dio utakmice smo vodili, ali je na kraju opet do izražaja došla prepoznatljiva igra Makedonaca. Stalno su bili blizu, a na kraju su samo u jednom trenutku prelomili. Znali smo za to, pokušali smo da spriječimo, ali se ispostavilo da su u tom momentu bili iskusniji od nas. Idemo u Grac sa boljim utiskom, pozitivnom energijom i nadam se da ćemo dobro odigrati i pobijediti neke utakmice - istakao je bek “lavova”.

Bonus video: