Pavićević i Ražnatović dio elite

Najbolji crnogorski arbitri sudiće derbi 1. kola Danska - Island, moguće da ostaju do kraja Evropskog prvenstva
1984 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović, Foto: Privatna arhiva
Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović, Foto: Privatna arhiva

„Lavovi” danas stižu u Austriju, a iz Beča već odlaze prvi Crnogorci, ljudi koji već imaju grupnu fazu Evropskog prvenstva u džepu - naše najbolje sudije Ivan Pavićević i Miloš Ražnatović.

Cetinjski par je od nedjelje bio u glavnom gradu Austrije, gdje je sa još 22 sudijska tandema učestvovao na kursu, testiranjima, analizama i svemu što prethodi velikim takmičenjima.

- Imali smo testiranja i gledali video-analizu nekih situacija, kako bismo svi imali zajedničku liniju suđenja - rekao je Ražnatović za „Vijesti”.

Crnogorskim arbitrima je već na startu povjeren derbi, jer će u subotu u Malmeu dijeliti pravdu na posljednjem meču 1. kola između olimpijskog i svjetskog šampiona Danske i Islanda.

Ovo će im biti peto veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, ali prvo koje organizuje EHF nakon više od devet godina. Naime, sudili su Evropsko prvenstvo za rukometašice u decembru 2010. godine u Norveškoj i Danskoj, a od tada su pauzirali do 2017, kada su bili na svjetskim prvenstvima i za muškarce u Francuskoj i za žene u Njemačkoj.

Prošlog januara su bili na planetarnom šampionatu u Danskoj i Njemačkoj, gdje su dijelili pravdu na sedam mečeva. Na šest su bili u paru, a po jednom su u eksperimentu IHF bili sa Švajcarcima - Pavićević sa Moradom Salahom, a Ražnatović sa Arturom Brunerom.

- Ovo nam je povratak na evropska prvenstva, jer smo u posljednje vrijeme samo išli na svjetska. Još nam ostaje samo da odemo na Olimpijske igre i sve ciljeve smo ispunili - kaže 39-godišnji Ražnatović.

Najbolje crnogorske sudije će dijeliti pravu u preliminarnoj i glavnoj fazi, a postoje velike šanse da budu i na finalnom vikendu u Stokholmu, gdje će nastupiti šest najboljih selekcija. U glavnom gradu Švedske biće samo pet parova.

- Volio bih da sudimo finale - uz osmijeh je rekao Ražnatović na pitanje šta im je cilj na ovom Evropskom prvenstvu, a onda napomenuo da bi sjajna stvar bila da dobiju neki od polufinalnih duela.

Cetinjani mogu da sude još 11 godina i nadaju se da će dobiti šansu na najvećim utakmicama. Uostalom, do sada su vodili već velike derbije u Ligi šampiona - ove sezone su dijelili pravdu u duelu Vesprem - Kil, lani u francuskom obračunu Nant - PSŽ, u sezoni 2017/2018. bili su na centru u prvom meču četvrtfinala Vive Kjelce - PSŽ...

Bonus video: