MEČ ODLUKE ZA "LAVOVE"

Božović: Rasteretio nas je prvi trijumf, sada svom snagom na Bjeloruse

"Svako od nas je dao od sebe po nešto protiv Srbije. Simić na golu, ostali u napadu i u odbrani. Sve je to bilo dovoljno za prvi trijumf. Veliki trijumf za nas, građane Crne Gore. Želimo da ponovimo i sa Bjelorusijom sjajnu odbranu i da zaustavimo njihove glavne igrače", istakao je Božović
7138 pregleda 39 komentar(a)
Miloš Božović, Foto: Filip Roganović
Miloš Božović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.01.2020. 19:54h

Istorijska pobjeda protiv Srbije, prva na evropskim prvenstvima za crnogorske rukometaše jednostavno mora da bude zaboravljena, jer "lavove" već u ponedjeljak čeka novi veliki izazov.

Na redu je okršaj sa Bjelorusijom, meč u kojem je biti ili ne biti - pobjeda vodi u narednu rundu, poraz znači i eliminaciju tima Zorana Roganovića.

Može li Crna Gora nakon trijumfa nad Srbijom da napravi još veći podvig?

"Biće velika borba. Priželjkujem egal meč, kao i protiv Srbije. Naravno, bilo bi odlično da u finiš uđemo sa pet golova prednosti, ali... Bjelorusija je izuzetno snažan protivnik, ima visoke i teške igrače. Na nogama su teški, možda i treba da ih ostavimo na većem prostoru, pa ih pomjeramo fintama jedan na jedan. Anđelić i još neki igrači u punom zaletu to mogu da riješe", kaže Miloš Božović.

Prva pobjeda na EP ikada skinula je veliki teret sa leđa naših rukometaša.

"Psihički nas je rasteretila. Napokon se desila. Imali smo pritisak, jer toliko puta smo bili blizu, a opet ništa. Sada je sve to iza nas, idemo dalje hladne glave u nastavak takmičenja", kaže Božović.

Nije protiv Srbije sve bilo idealno ni u napadu ni u odbrani, ali snaga volje je "sakrila" nedostatke.

"Svako od nas je dao od sebe po nešto, Simić na golu, ostali u napadu i u odbrani. Sve je to bilo dovoljno za prvi trijumf. Veliki trijumf za nas, građane Crne Gore. Želimo da ponovimo i sa Bjelorusijom sjajnu odbranu i da zaustavimo njihove glavne igrače", naveo je Božović.

Božović je zbog povrede preskočio meč sa Hrvatskom na startu, ali je želio da bude u timu u drugoj utakmici.

"Nakon problema sa ramenom, situacija je bila bolja, medicinski tim je uradio vrhunski posao na čelu sa Andrijom Damjanovićem. Osjećao sam se bolje i donijeli smo odluku da igram protiv Srbije. Odluka je bila ispravna, igrao sam bez bolova i uspio da pomognem ekipi", zaključio je Božović.