Roganović: Kada pobijedimo drugi put, to mora da bude normalno, kao kad pobijedimo u Crnoj Gori

"Nismo igrali na šampionatu svijeta od 2013. godine, a naš cilj je da igramo na svim velikim takmičenjima. Uradićemo sve što možemo, bilo ko da nam bude rival bićemo konkurentni", kazao je Roganović
9480 pregleda 15 komentar(a)
Zoran Roganović, Foto: Filip Roganović
Zoran Roganović, Foto: Filip Roganović

Selektor Crne Gore Zoran Roganović kazao je nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva da je Bjelorusija snažna ekipa, kojoj njegov tim nije uspio da parira.

"Pravili smo jednostavne greške, nismo iskoristili odličnog Simića, tako da ostaje da izvučemo pouke. Ovo je dragocjeno iskustvo i za mene i za igrače", kazao je Roganović.

On je naglasio da će crnogorskoj reprezentaciji mnogo značiti prva pobjeda na šampionatima Evrope, koja je ostvarena protiv Srbije.

"Skinuli smo taj teret, a sljedeći put kad pobijedimo to mora da bude nešto normalno, kao kada pobijedimo u Crnoj Gori".

On je naglasio da je izuzetno zadovoljan zalaganjem i odnosom prema državnom grbu.

"Dobili smo jako pozitivne kritike od svih širom rukometne Evrope, igra u odbrani u prva dva meča je bila na veoma visokom nivou. Imali smo potrebnu dozu emocije i adrenalina. Dobili smo i neke igrače, koji su stekli veliko iskustvo. Gledam pozitivne stvari, analiziraćemo ono što je bilo negativno i što treba da se ispravi".

Naredne obaveze su u junu, u baražu za Svjetsko prvenstvo.

"Nismo igrali na šampionatu svijeta od 2013. godine, a naš cilj je da igramo na svim velikim takmičenjima. Uradićemo sve što možemo, bilo ko da nam bude rival bićemo konkurentni", kazao je Roganović.

Bonus video: