Crnogorski rukometaši bolji od Makedonije i Tunisa, sa Rumunijom za polufinale

Izabranici trenera Brana Božovića pobijedili su ranije danas u petom kolu Sjevernu Makedoniju 22:17 (8:7, 7:3 i 7:7), dok su u šestom večeras slavili protiv Tunisa 18:14 (7:4, 6:3 i 5:7)
981 pregleda 0 komentar(a)
Kadetska reprezentacija Crne Gore
Kadetska reprezentacija Crne Gore

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore trećeg takmičarskog dana Mediteranskog prvenstva u Atini ostvarila je pobjede protiv Sjeverne Makedonije i Tunisa i kao drugoplasirana u B grupi izborila četvrtfinale.

Izabranici trenera Brana Božovića pobijedili su ranije danas u petom kolu Sjevernu Makedoniju 22:17 (8:7, 7:3 i 7:7), dok su u šestom večeras slavili protiv Tunisa 18:14 (7:4, 6:3 i 5:7).

Najzaslužniji za pobjedu protiv Sjeverne Makedonije, bio je Luka Vukićević sa devet golova, Darko Pejović postigao je četiri, a Arsenije Dragašević i Radojica Čepić po tri gola. U strijelce su se još upisali Luka Nikolić, Luka Barjaktarović i Nikola Đurković.

U duelu protiv Tunisa, Dragašević i Vukićević postigli su po četiri gola, Barjaktarović je upisao tri, a Vukić i Meris Bošnjak po dva. Po jednom su mrežu protivnika zatresli Jovan Abramović, Nikolić i Pajović.

Takmičenje u grupi završili su sa pet pobjeda i porazom.

Savladali su i Maroko (20:14), Hrvatsku (22:16) i Tursku (23:16), a jedini poraz doživjeli su od Španije (20:17).

Crna Gora će u četvrtfinalu igrati protiv Rumunije, koja je zauzela treću poziciju u grupi A.

Bonus video: