RUKOMET: SPISAK IGRAČICA ZA OLIMPIJSKI KVALIFIKACIONI TURNIR

Per Johanson odredio "lavice" koje će se boriti za odlazak u Tokio

Na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre rivali u Podgorici će biti Norveška, Rumunija i Tajland, a plasman u Tokio izboriće dvije prvoplasirane selekcije
3548 pregleda 0 komentar(a)
Per Johanson
Per Johanson

Selektor ženske rukometne reprezentacije Per Johanson objavio je spisak od 18 igračica na koje računa za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a koji će od 20. do 22. marta biti odigran u Podgorici, kao i dvomeč protiv Mađarske 25. i 28. marta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se održava u decembru u Danskoj i Norveškoj.

Na spisku su igračice koje su nastupale na Svjetskom prvenstvu. Jedino novo ime u odnosu na navedeni šampionat je pivot Bobana Klikovac, koja je ranije nosila dres nacionalnog tima.

Na spisku selektora Johansona su:

golmanke Marina Rajčić, Marta Batinović i Ljubica Nenezić,

krila Majda Mehmedović, Dijana Mugoša, Jovanka Radičević i Dijana Ujkić,

pivoti Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Bobana Klikovac,

bekovi Đurđina Jauković, Jelena Despotović, Milena Raičević, Itana Grbić, Katarina Bulatović, Andrea Klikovac, Sanja Premović i Nikolina Knežević.

Okupljanje nacionalnog tima zakazano je za 14. mart.

Na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre rivali u Podgorici će biti Norveška, Rumunija i Tajland, a plasman u Tokio izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Dueli protiv Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zakazani su za 25. mart, odnosno tri dana kasnije pred našim navijačima.

Preporučujemo za Vas