Adžić: Nisam mađioničar da napravim 14 igračica koje mogu da igraju protiv ovakve ekipe

"U prvom dijelu sezone smo se borili da dođemo do glavne faze, da igramo protiv ovakvih ekipa i nisam nezadovoljan. Uradili smo sve što nismo u prvom meču sa Ferencvarošem, a spustiti ovakav tim na 24 gola malo ko može", rekao je Adžić
6 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Boris Pejović
ŽRK Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2018. 21:48h

Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić poručio je nakon poraza od Ferencvaroša 24:23, u utakmici četvrtog kola Glavne runde Lige šampiona, da je "ponosan na djevojke i zadovoljan onim što su uradile".

"Ferencvaroš je dobio na iskustvo i kvalitet, a samo kroz ovakve utakmice se stvaraju igračice i kvalitetan tim. U prvom dijelu sezone smo se borili da dođemo do glavne faze, da igramo protiv ovakvih ekipa i nisam nezadovoljan. Uradili smo sve što nismo u prvom meču sa Ferencvarošem, a spustiti ovakav tim na 24 gola malo ko može", rekao je Adžić.

Šteta je samo što nisu realizovani sedmerci i ziceri, jer bi možda bila upisana velika pobjeda.

"Stvorili smo dovoljno zicera i sedmeraca, ali je nivo protivničke ekipe takav da morate da budete vrhunski u svakom segmentu da pobijedite".

U finišu je bilo očito da „plave” nemaju snage.

"Nisam mađioničar da napravim 14 igračica koji mogu da igraju protiv ovakve ekipe. Logično je da ne bude svježine, da ne pominjem sa kakvim problemima se susrećemo u ovoj fazi Lige šampiona. Ponosan sam što smo izdržali do posljednjeg napada i imali šansu za bod", zaključio je Adžić.

Itana Grbić je naglasila da Ferencvaroš nije uradio ništa što se nije očekivalo, ali da se osjetio umor u finišu.

"Teška utakmica, spremale smo se za ovo. Ponosna sam, jer smo se do posljednje sekunde borile, ali je neiskustvo presudilo. Žao mi je što nismo makar izborile remi, jer smo imale 30 sekundi za posljednji napad. Moramo da ovo zaboravimo, sada nas čeka teško gostovanje Tiringeru i dva boda bi nam bila jako značajna ", naglasilo je lijevo krilo Budućnosti.

Trener Mađarica Gabor Elek je naglasio da je očekivao težak meč.

"Znali smo da je Budućnost veoma jaka kući, bila nam je potrebna i sreća da pobijedimo. Imamo više iskusnih igračica, to je odlučilo, jer smo mogli da kalkulišemo sa snagom i da rotiramo. Budućnost ima mnogo talentovanih igračica, sa kojima se radi dobar posao. Adžiću želim puno sreće u nastavku sezone", kazao je Elek.

Bonus video: