Budućnost stala na korak od boda

Podgoričanke su pružile veoma jak otpor Ferencvarošu, ali u finišu nisu imale ni snage ni koncentracije da stignu do remija
188 pregleda 0 komentar(a)
ŽRK Budućnost Milena Raičević, Foto: Boris Pejović
ŽRK Budućnost Milena Raičević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2018. 20:10h

„Morača” je pala, osvojio ju je klub koji je u hramu crnogorskog ženskog rukometa zadao najviše tuge Budućnosti i njenim navijačima - Podgoričanke su u derbiju 4. kola glavne faze Lige šampiona izgubile od Ferencvaroša sa 24:23.

Mladi tim Dragana Adžića je četiri puta ove sezone pobjeđivao pred svojim navijačima, koristio tu prednost, ali je večeras nije imao. Mađarice je bodrilo 180 vatrenih pristalica, čija je pjesma odzvanjala sve vrijeme i možda je baš to i prevagnulo, iako se u finišu probudila i domaća publika...

Ovaj poraz, ipak, ne bi trebalo da zaustavi „plave” na putu ka četvrtfinalu, jer bi Bitighajm ili Tiringer u naredna tri meča morali da osvoje bar pet bodova, a veliko pitanje je da li imaju kvalitet za to.

Tužno je, međutim, što sjajna igra protiv mnogo boljeg i iskusnijeg tima nije nagrađena makar remijem. A falilo je tako malo - da su Đurđina Jauković ili Kristina Laslo pogodile sedmerce, da Darli Zokebi de Pauli nekoliko lopti kroz ruke nije došlo do mreže, da su Adžićeve djevojke bar imale svježinu u finišu...

Nije, ipak, bilo ni logično da je imaju, jer su povreda Eme Ramusović i nedovoljna spremnost Đurđine Malović bili nepremostiva prepreka protiv tima sa najviše vrhunskih bekova u Evropi.

Prvo poluvrijeme bilo je potpuno drugačije od onog četiri sedmice ranije u Dabašu. Budućnost je igrala znatno agresivnije u odbrani, ne i lepršavo i sigurno u napadu, zbog čega nije mogla ni da stekne osjetnu razliku.

Dva puta zaredom je došla do plus dva (8:6 i 9:7), ali šest i po minuta nije dala gol, pa je Ferencvaroš na krilima odličnog mladog beka Noemi Hafre preokrenuo na 10:9.

Na odmoru je bilo 12:12, da bi Ferencvaroš u 48. minutu prvi put došao do dva razlike (20:18). Izuzetno raspoložena Milena Raičević je vratila stvari na nulu sa dva brza gola, Itana Grbić je potom to uradila dva puta, ali je bilo vidljivo da „plave” nemaju svježine u napadu, jer su se previše istrošile u odbrani protiv bekova koji su se mijenjali kao na traci.

Jaukovićeva je na sebi svojstven način dva minuta i 40 sekundi prije kraja smanjila na 24:23, ali u posljednja dva napada nije bilo ideja kako da se probije mađarski bedem.

Podgoričanke su imale 30 sekundi za završni atak, ali Adžiću nije ostao tajm-aut. Morao je da ga traži u 57. minutu, pri rezultatu 22:24, jer njegove djevojke nisu mogle da stoje na nogama od bespoštedne borbe. Iskusnije protivnice su to iskoristile, napravile nekoliko faula, pa je ostalo samo da 21-godišnja Nikšićanka nakon isteka vremena pokuša iz deveterca. Čudo se nije dogodilo...

Budućnost - Ferencvaroš 23:24 (12:12)

Podgorica - Dvorana „Morača”. Gledalaca: 2.600. Sudije: Zotin i Volodkov (Rusija). Sedmerci: Budućnost 8 (4), Ferencvaroš 2 (1). Isključenja: Budućnost 2, Ferencvaroš 8 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (devet odbrana i sedmerac), Marinović, Batinović, UJKIĆ 3, Konatar, JAUKOVIĆ 5 (1), PLETIKOSIĆ, Laslo 1 (1), Malović, Premović 1, BRNOVIĆ 3, Bulatović, Pavićević, Vukčević, RAIČEVIĆ 8 (2), GRBIĆ 2.

Ferencvaroš: Sikora, BIRO (devet odbrana i dva sedmerca), ŠACL 2, Sučanski 2, Sekereš, Mesaroš, Van der Hejden 2, Marton 2, LUKAČ 4, SNELDER, PENA 4 (1), HAFRA 4, Faluvegi, Jovanović 1, KOVAČIČ 3, Hornjak.

Bonus video: