Adžić: Ništa ne zamjeram; Danji: Rival je bio bolji

Trener rukometašica Budućnosti razlog porazu vidi u povredi kapitenke u 49. minutu
3460 pregleda 0 komentar(a)
RK Budućnost
RK Budućnost

Rukometašice Budućnosti ispustile u u posljednjih 10 minuta pet godova prednosti i izgubile su u "Morači" od prvakinje Evrope, mađarskog Đera 28:27.

Trener "plavih" Dragan Adžić je priču o utakmici počeo stanjem Milene Raičević.

"Vjerujem da Milena nije doživjela ozbiljniju povredu i da će biti spremna za olimpijski kvalifikacioni turnir i za četvrtfinale Lige šampiona. Zahvalnost i sjajnim navijačima, vjerujem da su zadovoljni odnosom djevojaka i da će ih biti više krajem marta na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ali i u četvrtfinalu".

Njegov tim je ispustio veliku šansu da postane prvi tim koji je nakon više od dvije godine savladao prvaka Evrope u Ligi šampiona.

"Đer je fenomenalna ekipa i podatak da je neporažen 36 mečeva u Ligi šampiona govori dovoljno. Mađarski tim je gradio svoju igru od početka meča, a ima veliki kapital u igračkom kadru i stručnom štabu, što je bilo dovoljno za minimalnu pobjedu. Veoma sam zadovoljan učinkom svih djevojaka i nemam šta da im zamjerim, jer su neke igrale nedovoljno oporavljene. Nedostajala nam je Milena u finišu meča, ona je lider našeg tima. Možda bi bilo bolje da smo na poluvremenu imali samo dva gola prednosti, jer se ispostavilo da smo brzo došli do velike zalihe", istakao je Adžić. Njegov kolega Gabor Danji smatra da je njegov tim nezasluženo pobijedio.

"Ponosan sam zbog pobjede, jer znamo koliko je teško slaviti u Podgorici. Imali smo malo više sreće od Budućnosti, više opcija u sastavu i svježih igračica koje su pomogle da dođemo do pobjede. Budućnost je bila nezaustavljiva u prvom poluvremenu, igrala sjajno. Bila je bolja od nas, a vjerujem da ćemo se sresti na finalnom turniru u Budimpešti". kazao je Danji.

Bonus video: