Rudar uz zvuk sirene srušio još jednog lidera, i Komovi pali u „Adi”

Komovi su izjednačili preko Vladana Kastratovića u samom finišu, ali je Zoran Elezović spriječio da se lopta izvede sa centra, zbog čega mu je pokazan crveni karton i pokazano na sedmerac, koji je iskoristio Dragan Jelušić
1813 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Rudara, Foto: Miko Mitrović
Rukometaši Rudara, Foto: Miko Mitrović

Drugi put u sezoni, 1. mjesto je izgubljeno u Pljevljima - nakon što je u decembru savladao Lovćen 26:24 i „gurnuo” Komove na čelo, Rudar je večeras porazio i tim iz Andrijevice (31:30) i vratio Cetinjane na vrh tabele.

I ne samo to - mladi tim Nedima Selmanovića je najavio da bi u Mini ligi mogao da se bori čak i za titulu, jer igra sve bolje kako sezona odmiče.

Veoma uzbudljiv meč pred 1.200 gledalaca u „Adi” imao je krešendo na kraju - Komovi su izjednačili preko Vladana Kastratovića u samom finišu, ali je Zoran Elezović spriječio da se lopta izvede sa centra, pa su najbolji crnogorski arbitri Miloš Ražnatović i Ivan Pavićević postupili po pravilima donijetim prije dvije godine, dali mu crveni karton i pokazali na sedmerac.

Dragan Jelušić, koji je u polusezoni stigao iz Danilovgrada, sačuvao je prisebnost i donio veliki trijumf Pljevljacima.

Arsenije Dragašević je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa sedam golova, po šest su dali Jelušić i Petar Eraković, a po pet Radojica Čepić i Aleksa Knežević.

U redovima Komova najbolji su bili Kastratović sa 12, Slobodan Zonjić sa sedam i Aleksandar Bakić sa šest pogodaka.

U prvom meču dana, Lovćen je u Bijelom Polju bio bolji od Jedinstva (27:22).

Tim Duška Milića se dugo mučio sa autsajderom, ali je u 2. poluvremenu do izražaja došla klasa Cetinjana, pogotovo Slobodana Bulajića (10 golova) i supertalentovanog Luke Vukićevića (osam).

Kod domaćih su najbolji bili Nemanja Đurašković sa šest, te Danilo Joksimović i Bojan Varagić sa po pet pogodaka.

Partizan je nastavio da se muči, ali je savladao Budvansku rivijeru u gostima (24:23). Gavrilo Samardžić je minut prije kraja pogodio za pobjedu, nakon čega domaći nisu uspjeli da izvuku bod.

Najefikasniji je bio Nemanja Barac sa sedam golova, braća Nemanja i Veselin Drakulović su dali po pet, a Marko Mudreša je odbranio 12 šuteva.

Kod domaćih su najbolji bili iskusni Radivoje Đođić i kadetski reprezentativci Vojislav Vukić i Luka Nikolić sa po pet pogodaka.

Posljednji meč 12. kola je u nedjelju (19 časova) u Baru, gdje će Mornar 7 i Danilovgrad igrati za dva veoma važna boda u borbi za opstanak.

Bonus video: