SLAVNI TRENER O NOVOJ SITUACIJI

Nije me briga šta će biti sa "bolesnim" fudbalom: Vuja smatra da bi rukomet bi mogao da profitira

"Ovo što se događalo u fudbalu posljednjih godina nije bilo normalno. Da neko za nekoga, ma ko taj bio, plati 100, 200 ili 300 miliona eura, meni je to bolesno", kazao je Vujović.
3227 pregleda 4 komentar(a)
Vujović, Foto: Lana SLIVAR DOMINIC
Vujović, Foto: Lana SLIVAR DOMINIC

Legendarni rukometaš i trener, Veselin Vujović kazao je u razgovoru za hrvatski Index da će kriza izazvana pandemijom koronavirusa uticati na sport, ali da ga nije briga šta će biti sa fudbalom.

"Ovo što se događalo u fudbalu posljednjih godina nije bilo normalno. Da neko za nekoga, ma ko taj bio, plati 100, 200 ili 300 miliona eura, meni je to bolesno. Kad bih čitao o tim drskim i bezobraznim transferima u fudbalzu, puno puta sam pomislio da se tu pere ozbiljan novac. Jednostavno mi nije normalno da neki prosječan fudbaler samo od jedne sezone osigura sebe i sve svoje potomke, dok s druge strane puno vrhunskih i klasnih sportista u 'malim' sportovima moraju krvavo da rade cijelu karijeru kako bi imali pristojan život. Tako da me stvarno nije briga što će biti s fudbalom", kazao je Vujović. 

On smatra da bi iz krize rukomet mogao da profitira.

"Mislim da bi mogla da se dogodi sjajna stvar. Kriza će takođe pogoditi klubove, ali kako je novca u rukometu puno manje, vjerujem da će ona biti bezbolnija nego u fudbalu. Doći će do izjednačavanja na tržištu, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca, prestaće da postoji monopol nekoliko klubova, a rukomet bi se mogao vratiti svojim počecima. Da, rukomet bi od ovoga mogao puno profitirati i ako će biti tako, na sceni će biti puno klubova s istim ambicijama, a to bi bilo sjajno", objašnjava Vujović. 

Vujović razumije zašto su klubovi prinuđeni da smanjuju plate.

"Sad kad nema treninga, nema utakmica, kad su igrači doma, onda je logično da se moraju odreći jednog djela plate. Loše bi bilo kad bi ostali bez cijelog ugovora. Složio bih se da možda nije najspretnija odluka da se s istim procentom od plate 'kažnjava' neko ko godišnje zaradi milione i neko kome je plata neusporedivo manja - poput Cindrića i Mesija. Nije pošteno da se isto oduzme Veselinu Vujoviću i nekom djetetu koje za sitniš igra u Zagrebu", rekao je Vujović.