POVRATAK

Budućnost vratila Itanu i kompletirala tim za narednu sezonu

Potpis na ugovor još nije stavljen, ali su se sve strane dogovorile.
2517 pregleda 3 komentar(a)
Drugi put u karijeri se vraća u matični klub: Itana Grbić, Foto: ŽRK Budućnost
Drugi put u karijeri se vraća u matični klub: Itana Grbić, Foto: ŽRK Budućnost

Drugi put u karijeri, Itana Grbić se vraća kući, u klub u kojem je ponikla - ŽRK Budućnost.

Iako ima još godinu ugovora sa ĆSM Bukureštom, crnogorska reprezentativka je odlučila da opet obuče opremu našeg najtrofejnijeg kluba, koju je nosila do prošlog ljeta.

Grbićeva je ove sezone igrala na oba krila u rumunskom timu, često na desnoj strani mijenjala povrijeđenu Karmen Martin, ali će u Budućnosti pokrivati poziciju srednjeg beka, na kojoj bi trebalo da bude budućnost kluba i reprezentacije.

Grbićeva je kao srednji bek izuzetno uspješne kadetske reprezentacije 2014. otišla u Vardar iz tadašnje filijale „plavih”, Danilovgrada, ali je od tada igrala uglavnom na lijevom krilu. U Budućnost se vratila 2016, kada je Majda Mehmedović otišla u Bukurešt, a prošlog ljeta su napravile rokadu.

Sada će biti u istom timu, ali neće biti konkurentkinje, jer će se 23-godišnja Podgoričanka za minutažu boriti sa Milenom Raičević i Andreom Lekić, koja takođe dolazi iz ĆSM-a.

Potpis na ugovor još nije stavljen, ali su se sve strane dogovorile. Rumunski tim neće praviti problem Itani da ode, jer je na poziciji lijevog krila angažovao Sirabu Dembele-Pavlović, a „plavima” je neophodno pojačanje na beku, s obzirom na to da odlaze Đurđina Jauković i Matea Pletikosić.

Sa njenim dolaskom je ekipa praktično kompletirana, s tim da mora da se nađe još jedna golmanka. Marina Rajčić je odlučila da preskoči narednu sezonu zbog porodičnih planova, Emili Sando ide u Bitighajm, a Anastasija Babović je pozajmljena mađarskoj Dunajvaroši.

Iz te zemlje stiže iskusna brazilska čuvarka mreže, Barbara Arenhart, koja je u četvrtak saznala da je završila obaveze u Vacu, jer je mađarski šampionat poništen zbog koronavirusa. Osim nje i Lekićeve, Budućnost je dovela i mladog desnog beka Rostova Valeriju Maslovu, a pominje se da bi mogla da dođe i nada rumunskog rukometa, 20-godišnja Sorina Tirka