Roganović: Nikad ne tražim alibi, cilj je Evropsko prvenstvo

„Ne znam koja je problematika zbog koje nije igrao, ali se iskreno nadam da u budućnosti hoće”, rekao je novi sportski direktor Draško Mrvaljević na pitanje kakva je situacija sa Vukom Borozanom
250 pregleda 9 komentar(a)
Draško Mrvaljević i Zoran Roganović, Foto: Privatna arhiva
Draško Mrvaljević i Zoran Roganović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.08.2018. 18:42h

Osmi selektor rukometaša Crne Gore od obnavljanja nezavisnosti je Zoran Roganović.

Najbolji strijelac u istoriji Prve lige Švedske, zemlje u kojoj je igrao 15 godina i u kojoj sada živi, presrećan je zbog preuzimanja „lavova”. U radu će mu pomagati dugogodišnji saigrač Draško Mrvaljević, koji je novi sportski direktor reprezentacije.

„Osjećaj je neopisiv, da ne kažem da smo i i Draško i ja na sedmom nebu. Ovo je nešto o čemu se sanja tokom karijere, a pogotovo kad počinješ da se baviš trenerskim poslom. Zahvalan sam na šansi koja mi je pružena, ali odmah moramo da zasučemo rukave, jer stižu kvalifikacije. Nikada neću tražiti alibi, cilj je plasman na Evropsko prvenstvo”, rekao je 40-godišnji Roganović za „Vijesti”.

Nekadašnji desni bek cijeni igrače koje ima na raspolaganju.

„Ekipa je odlična. Na posljednjem Evropskom prvenstvu je na dvije utakmice protiv reprezentacija koje su visoko kotirane jedna lopta odlučivala. Malo nam je potrebno da sa jakim kolektivom i pravom atmosferom napravimo rezultat. Draško i ja ćemo obaviti razgovore sa svima, a pozvaću u reprezentaciju one za koje smatram da mogu da pomognu i odrade posao koji očekujemo od njih. Imaću transparentan odnos sa svima, sve će biti čisto i ko ne bude u nacionalnom timu znaći će zašto je to tako”, zaključio je Roganović.

On će na klupi u zvaničnim mečevima debitovati 24. ili 25. oktobra protiv Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a rivali u grupi su i Danska i Ukrajina.

Do tada bi trebalo riješiti nekoliko problema, prije svih situaciju sa Vukom Borozanom, koji je poručio da više ne želi da igra za selekciju svoje zemlje. Možda sada promijeni mišljenje, jer ga je Mrvaljević kao anonimusa praktično i doveo u reprezentaciju kao 18-godišnjaka, kada ga je predložio tadašnjem selektoru Zoranu Kastratoviću.

„Razgovoraću sa svim potencijalnim reprezentativcima, ni kod jednog ne bi trebalo da budu upitni volja i želja, kao što nisu bili ni do sada. Što se Vuka tiče, ne znam koja je problematika zbog koje nije igrao, ali se iskreno nadam da u budućnosti hoće. Ne možemo se nikoga odreći, jer imamo 20-ak igrača. Nadam se da ćemo imati grupu momaka koja će biti maksimalno motivisana, jer želimo da napravimo ono što se od nas traži - plasman na Evropsko prvenstvo”, naglasio je Mrvaljević.

Bonus video: