Najbolja rukometašica svih vremena pomaže roditeljima u Tuzli

U rodnom gradu Ceca Kitić će ostati dok se ne otvore granice
4154 pregleda 0 komentar(a)
Ceca Kitić iz igračkih dana
Ceca Kitić iz igračkih dana

Legendarna rukometašica Svetlana Kitić već dva mjeseca u Tuzli pomaže roditelje Ivku i Duška, koji se zbog mjera zabrane kretanja za starije osobe iznad 65 godina u BiH nalaze u kućnoj izolaciji.

Slavna rukometašica, koja je 2010. godine u izboru IHF proglašena za najbolju igračicu u istoriji, u februaru je došla u posjetu majci i ocu, ali ju je zatekla pandemija koronavirusa, pa nije mogla da se vrati u Beograd. Kako se zatvorila se granica između BiH i Srbije, Kitić je nenadano morala da ostane u Tuzli.

"Tu sam kod roditelja, koji su stari i bolešljivi. Mami je 78, a tati 84 godine, treba im pomoći, posebno u ovo vrijeme izolacije za starije osobe", kazala je u utorak za sarajevski portal Klix.ba legendarna rukometašica, koja je prije 60 godina rođena u Tuzli, gdje je i počela da igra rukomet.

U rodnom gradu Ceca Kitić će ostati dok se ne otvore granice.

"Zasad smo tu gdje jesmo. Osim roditelja, imam u Tuzli još rodbine, ali i prijatelja s kojima, zbog pandemije koronavirusa, kontaktiram uglavnom telefonom".

U beogradskom Radničkom Kitić je ostvarila blistavu karijeru, tri puta je osvajala naslov prvaka Evrope, a ima i trofej evropskog Kupa kupova s tim klubom.

S reprezentacijom SFR Jugoslavije ima bronzanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Mađarskoj 1982. godine, kao i dvije medalje s olimpijskih igara, srebro iz Moskve 1980. godine, te zlato iz Los Anđelesa 1984. godine.

Bonus video: