„IGRAČI SU OGORČENI”

Roganović: Nisam mogao da vjerujem da će se ovo desiti

Selektor rukometaša Crne Gore ne može da sakrije razočaranje što njegova selekcija neće igrati baraž za Svjetsko prvenstvo
4782 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Roganović, Foto: Filip Roganović
Zoran Roganović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.04.2020. 20:45h

Vijest o otkazivanju baraža za Svjetsko prvenstvo šokirala je rukometaše i stručni štab Crne Gore.

- Napisao sam igračima nekoliko poruka u zajedničkoj grupi, ogorčenje je ogromno kod svih nas. Ne mogu da opišem koliko smo razočarani - rekao je selektor Zoran Roganović za „Vijesti”.

Ideja da se baraž otkaže i da u Egipat ide 14 najboljih selekcija sa EHF Eura potekla je od Rukometnog saveza Francuske. „Eksperti” su, zanimljivo, zauzeli 14. mjesto na kontinentalnom šampionatu.

Ta informacija se pojavila prije nekoliko dana, ali 43-godišnji Cetinjanin nije vjerovao da je mguće da će se tako presuditi.

- Vidio sam to na Tviteru i prokomentarisao da bismo sa starim sistemom takmičenja sad već bili na Svjetskom prvenstvu. Ali, nisam mogao da vjerujem da će se baš to desiti, pomislio sam samo: Neće valjda to da nam naprave.

Roganović smatra da je EHF odlučio da organizuje takmičenja koja mu donose novac - finalne turnire Lige šampiona.

- Njima je najvažnije da se organizuje fajnl-for, može i 10 puta godišnje ako je potrebno, jer su tu pare. Za baraž utakmice nemaju interesovanja, ne donose novac. Najbolje je izbaciti sve, pa nek se jedni te isti stalno vrte - zaključio je selektor „lavova”.

Preporučujemo za Vas