ODLUKA EHF

Crna Gora domaćin Evropskog prvenstva za kadetkinje 2021. godine

Prvenstvo će biti održano narednog ljeta u Podgorici, a trener generacije igračica rođenih 2004. godine i mlađih je Ivan Terzić
422 pregleda 0 komentar(a)
RSCG
RSCG

Crna Gora biće domaćin Evropskog prvenstva 2021. godine za igračice do 17 godina, odlučio je Izvršni odbor Evropske rukometne federacije (EHF) koji je razmatrao aplikacije i odredio domaćine prvenstava za mlađe kategorije.

"To je novo priznanje za Rukometni savez Crne Gore i potvrda povjerenja koje EHF ima u organizacione sposobnosti našeg Saveza, koji je u periodu nakon obnove nezavisnosti naše države, bio domaćin više međunarodnih takmičenja u mlađim kategorijama", navodi RSCG.

Prvenstvo će biti održano narednog ljeta u Podgorici, a trener generacije igračica rođenih 2004. godine i mlađih je Ivan Terzić.

Rukometni savez Crne Gore će naredne godine biti i domaćin Evropskog prvenstva B divizije za kadete, koje je odgođeno za januar 2021. (prvobitni termin je bio avgust ove godine), zbog pandemije koronavirusa u svijetu.

Navedena dva takmičenja u narednoj godini biće sjajna uvertira za najveći rukometni događaj organizovan u našoj državi – Evropsko prvenstvo za rukometašice koje je na programu 2022. godine, a čiji domaćini su još Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Preporučujemo za Vas