Adžić: Da radimo i čekamo momenat za povratak normalnom rukometu

"Mi ćemo ispoštovati sve što se od nas traži, ali nam je drago da smo uspjeli, nakon 50 dana, da se vratimo u dvoranu", rekao je Dragan Adžić
662 pregleda 0 komentar(a)
Trening rukometašica Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Trening rukometašica Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.05.2020. 18:29h

Rukometašice Budućnosti su danas odradile prvi trening - ekipa je podijeljena u dvije grupe, igračice će raditi bez kontakta i uz obaveznu distancu od dva metra.

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim građanima Crne Gore koji su nas odnosom prema propisanim mjerama doveli u stanje da se među prvima u Evropi vratimo na borilišta. Raduje što će danas snimci iz sportskih dvorana ići u domove, a ne snimci iz bolnica, a to je velika stvar. Dugujemo veliku zahvalnost svima onima koji su bili u prvoj zoni borbe protiv koronavirusa. Mi ćemo ispoštovati sve što se od nas traži, ali nam je drago da smo uspjeli, nakon 50 dana, da se vratimo u dvoranu", rekao je trener Dragan Adžić.

Budućnost je trebalo da sezonu u Ligi šampiona nastavi četvrfinalnim duelima protiv danskog Esbjerga. Pitanje je kada će se ti mečevi odigrati, jer su otkazani prvo aprilski, a onda i junski okršaji.

"Vjerujem da ćemo dočekati i taj dan kada ćemo se vratiti normalnoj rukometnoj igri. Ovo što se dešava nas raduje u smislu da bi u septembru mogli da igramo rukomet. Odnosno, postoji šansa da sezonu nastavimo četvrtfinalem Lige šampiona u Budimpešti i onda iskoristimo jedinstvenu priliku i praktično u jednoj sezoni igramo dva fajnl-fora", istakao je Adžić.

Povratku u dvoranu se raduje i Milena Raičević.

"Dugo vremena je prošlo od našeg zajedničkog rada, a sada smo srećne što smo na okupu. Uželjele smo se terena. Polako ćemo krenuti u rad, nakon pauze u kojoj smo, svako na svoj način, trenirali po planu i programu. Vjerujem da ćemo se brzo vratiti i u „Moraču”. Cilj je, svakako, da polako ulazimo u treninge, a onda ćemo početi nove pripreme za, vjerujem, završetak sezone u Ligi šampiona", kaže Raičevićeva.

Bonus video: