Vujović za "Vijesti": Nije ovo trik da bih preuzeo Vardar

Vuja je imao trogodišnji ugovor, doveo je pojačanja koja je htio, a onda je naprasno odlučio da ode. U srijedu je već to najavio upravi, u petak i zvanično rekao igračima da odlazi. Zbog privatnih problema
5673 pregleda 0 komentar(a)
Ne isključuje mogućnost povratka u Skoplje kad riješi probleme: Veselin Vujović na utakmici sa Vardarom, Foto: SEHA liga
Ne isključuje mogućnost povratka u Skoplje kad riješi probleme: Veselin Vujović na utakmici sa Vardarom, Foto: SEHA liga

Prva epizoda Veselina Vujovića na klupi Zagreba trajala je od 2014. do 2016. godine.

Probudio je uspavani tim, vratio publiku u dvoranu, njegov tim je tada znao da napuni i „Arenu Zagreb”, zbog čega su navijači s oduševljenjem prihvatili njegov povratak u septembru 2019.

Nakon početnih problema sa rezultatima, ekipa je počela da igra sve bolje, na šta je uticao i dolazak crnogorskog reprezentativca Miloša Božovića.

Vuja je imao trogodišnji ugovor, doveo je pojačanja koja je htio, a onda je naprasno odlučio da ode.

U srijedu je već to najavio upravi, u petak i zvanično rekao igračima da odlazi. Zbog privatnih problema.

- Nisam mogao da budem na dva mjesta u isto vrijeme. Rekao sam ljudima iz uprave da imam problem u Šapcu, koji se ne može riješiti ako nisam ovdje. Imam privatni biznis, koji se urušava ako nisam tu - rekao je 59-godišnji Cetinjanin za „Vijesti”.

Na oproštaju je poručio da mu je potrebno nekoliko mjeseci da riješi probleme i da bi mogao da se vrati, ako Zagrepčanima bude neophodan.

- Nisam mogao da ljude držim u neizvjesnosti, jer ne znam da li ću taj problem riješiti za četiri, pet ili šest mjeseci. Mislim da je ovako bilo najkorektnije. Ljudi iz uprave znaju da na mene mogu da računaju kada to završim. Tu sam ako im budem potreban.

Druga odiseja na klupi nekadašnjeg evropskog prvaka je tek trebalo da poprimi prave obrise.

- U decembru smo doveli Božovića, a potom po mom planu i programu i Žigu Mlakara, Senjamina Burića, Vlada Matanovića... Žao mi je što sam i njih ostavio, ali takav je život.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena je ostavio neizbrisiv trag u Vardaru, koji je vodio od 2006. do 2010, pa opet od 2011. do 2013.

Makedonski mediji stidljivo najavljuju povratak čovjeka kojeg zovu Vujo majstore na klupu „crveno-crnih”, jer ulogu predsjednika opet preuzima njegov veliki prijatelj Mihajlo Mihajlovski.

- Te glasine su počele kada je objavljeno da se vraća Mihajlovski. Vjerujte mi, odlazak iz Zagreba nije trik da bih preuzeo Vardar. Mada, ne isključujem mogućnost da se to dogodi kada riješim ove privatne probleme - zaključio je Vujović.

Bonus video: