Selektor Crne Gore bijesan napustio Rumuniju: Nepotizam na kraju uvijek pobijedi

"Per Johanson, skandal na odlasku iz Bukurešta: Nepotizam na kraju uvijek pobijedi", naslov je rumunskog portala "prosport.ro"
3142 pregleda 0 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Per Johanson, Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Per Johanson napustio je CSM Bukurešt, gdje je od februara imao ulogu pomoćnog trenera u stručnom štabu Adrijana Vasilea, koji je njegov prvi saradnik na klupi "lavica".

Šveđanin je otišao zbog finansijske krize, kako navode rumunski mediji, ali razlozi su vjerovatno i dublji, jer je Johanson na odlasku uputio teške optužbe na račun čelnika rumunskog rukometa i najvećeg rivala Bukurešta - Ramniku Vlčee.

"Per Johanson, skandal na odlasku iz Bukurešta: Nepotizam na kraju uvijek pobijedi", naslov je rumunskog portala "prosport.ro".

"Oni koji su najglasniji su dio pravog klana, koji uništavaju vrijednosti sporta. Rukomet, naš lijepi sport, je konstantno urušavan i nepotizam na kraju pobijedi. Čestitam gospodi Florentinu Peri i Florinu Verigeanuu iz Vlčee koji su bili najglasniji i na kraju su pobijedili. Mislim da je fantastično to što su dobili titulu iako svi znaju da su bili drugi", kazao je Johanson, koji je u dva navrata predvodio Bukurešt kao prvi trener.

Njegov bijes izazvala je odluka Rukometnog saveza Rumunije da prekine sezonu, da ne proglasi prvaka, ali da za plasman u Ligu šampiona naredne sezone računa stanje na tabeli u trenutku prekida.

Vlčea i Bukurešt su imali isti broj bodova, ali je Vlčea bila bolja u međusobnom skoru, zbog više datih golova u gostima.

Problem je, međutim, u tome što je Bukurešt imao utakmicu manje, a nije mogao da je odigra.

Zbog takve situacije, Vlčea je dobila direktno mjesto u LŠ, a Bukureštu ostaje nada da će da dobije specijalnu pozivnicu.

Bonus video: