RK PARTIZAN 1949 UPUTIO JAVNO PISMO MINISTRU NIKOLI JANOVIĆU

Nije postojao nijedan argument da se titula dodijeli Lovćenu

„Sigurni smo da će višestruki šampion Crne Gore i ponos svih nas u Crnoj Gori, Rukometni klub Lovćen, odbiti ovu titulu i pokazati svoju prije svega ljudsku, a potom i sportsku veličinu koja mu i priliči”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora Partizana.

1170 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Sportklub
Foto: Sportklub

Odluka da se Lovćenu dodijeli titula prvaka Crne Gore izazvala je reakcije preostalih rukometnih prvoligaša.

Prvi se saopštenjem oglasio RK Partizan 1949 iz Tivta, koji je u trenutku prekida, nakon 12 od 20 kola, bio trećeplasirani na tabeli, sa dva boda manje od Cetinjana, a jednakim učinkom sa Komovima.

Tivćani su uputili otvoreno pismo Ministarstvu za sport i mlade.

„Poštovani ministre Janoviću, obraćamo se ovim putem Vama, jer izgleda da se u Upravnom odboru Rukometnog saveza dešavaju čudne stvari, koje mi ne razumijemo, ali sigurni smo ni većina javnosti u Crnoj Gori”.

„Kao što znate, Rukometni savez je poništio svoju odluku i na potpuno neprirodan i svakako nesportski način, pod izgovorom da su inicijativu pokrenuli klubovi Perper, Zabjelo, ŽRK Tivat (ovo moramo da naglasimo da je posebno sramno i nekolegijalno), jedna renomirana družina, naravno za koje 99 odsto javnosti nikad nije čulo, dodijeli za zelenim stolom titulu Rukometnom klubu Lovćen, a da za to nije imao niti jedan sportski argument”.

„Naime, Lovćen jeste bio prvi u trenutku prekida, ali svi koji prate nikada kvalitetniji i ujednačeniji šampionat Crne Gore, dobro znaju da se pitanje šampiona rješava u Mini ligi za prvaka, a da se bodovi iz međusobnih duela prenose u Mini ligu”.

„Savez je u trenutku kada je prekinut šampionat, ako je želio da proglasi šampiona i dodijeli titulu, to morao da uradi na osnovu rasporeda u Mini ligi, a u tom slučaju, titulu su zaslužili Komovi, koji su prvo mjesto delili sa Partizanom, ali su bili ispred zbog zbog bolje gol razlike, dok je tim sa Cetinja, bio na 3. mjestu”.

„Kao što je poznato, Rukometni klub Partizan iz Tivta već osam godina ulaže značajna sredstva u rukomet. Uspjeli smo da osvojimo prvenstvo i da osvojimo trofej u Kupu Crne Gore. Sa ovako sramnim ponašanjem Rukometnog Saveza Crne Gore, nemamo ni kao ljudi ni kao sportstki radnici više ambicija da se borimo i da iznalazimo sredstva i sponzore koji će ulagati u rukomet u Tivtu. Sigurni smo da će višestruki šampion Crne Gore i ponos svih nas u Crnoj Gori, Rukometni klub Lovćen, odbiti ovu titulu i pokazati svoju prije svega ljudsku, a potom i sportsku veličinu koja mu i priliči”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora Partizana.

Preporučujemo za Vas