Đakonović: Ko o čemu - vi opet o nekakvim kalkulacijama, teorijama i zavjerama

Sjetite se postulata da u svakom sportskom nadmetanju onaj ko kroz cilj stigne drugi iili treći ima pravo da se ljuti. Razumljivo je da onaj ko često gleda sportske suparnike kako podižu pehare ima pravo i na još veću ljutnju - napisao je Đakonović

1003 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: RSCG
Rukometaši Lovćena, Foto: RSCG

Dodjeljivanje šampionske titule Lovćenu, koji je bio vodeći na tabeli Prve rukometne lige nakon 12 od 20 planiranih kola, uzburkala je strasti.

Partizan i Komovi javno osporavaju zvane šampiona Cetinjanima, a Tivćani su objavili dva saopštenja.

Drugi put im odgovara predsjednik Lovćena, Vido Đakonović.

U skladu sa Zakonom o medijima, „Vijesti” će u cjelosti objaviti i ovo reagovanje, ali time stavljaju tačku na ovu prepisku.

Dragi moji potpisani prijatelji,

Sjetite se postulata da u svakom sportskom nadmetanju onaj ko kroz cilj stigne drugi iili treći ima pravo da se ljuti. Razumljivo je da onaj ko često gleda sportske suparnike kako podižu pehare ima pravo i na još veću ljutnju.

Ja i ostali u RK Lovćen želimo da to bude motiv za sve bolju i jaču promociju rukometa i u Tivtu, i bilo kojoj drugoj sredini, a želimo i da vaš klub postane rasadnik talenata, kao što su to i Perper i Zabjelo, klubovi čije poimanje rukometa mi je blisko, kako to dobro ustvrdiste.

Isto kao što mi je blisko i poimanje rukometa u Francuskoj i Njemačkoj, a sa nekim klubovima iz tih dviju zemalja smo u završnoj fazi pregovara za uspostavljanje saradnje na nivou mlađih kategorija klubova. Čisto i to da znate.

I neka ste, u nedostatku realnih argumenata, ljutnju usmjerili prema meni lično, ipak je Lovćen nedostižan. To vam je već dobro savladana lekcija, priznajem. Samo naprijed.

No, prethodno se sa partnerima iz Andrijevice dogovorite ko je jesenji prvak. Vi tvrdite da ste vi, oni rekoše, u izjavi za Radio Crne Gore, da su oni. Preslušajte, ako već niste. Sve prvak do prvaka, gospodo. Šteta što sve to ostade samo u vašim mislima.

Nego, da vas ponovo pitam, nešto ne viđeh iz kolektivno potpisanog saopštenja da odgovoriste - što se ne oglasiste kad je Lovćen javno obrazloženo predlagao da se nastavi takmičenje, kad god da se steknu uslovi?

I još nešto najbitnije - ne odgovoriste: kako ste mislili da pravite tabelu Mini lige u trenutku prekida, kad Mini liga nije ni počela, a ako bi se ta imaginarna tabela Mini lige pravila u trenutku prekida, kako bi na osnovu nje bilo moguće odrediti plasman, kada bi u trenutku prekida Partizan i Komovi prenosili bodove iz pet odigranih utakmica sa timovima koji je trebalo da igraju Mini ligu, a Lovćen iz četiri utakmice?

Ko o čemu - vi opet o nekakvim matematičkim kalkulacijama, teorijama i zavjerama. Pozivam vas zato da još jednom analizirate odluke rukometnih saveza u Evropi nakon pandemije Covid-19. Uporedite ih sa odlukama donijetim od strane RSCG i uvidjećete svoju grešku.

Titulu, kažete, ne biste prihvatili. Da vam vjerujemo? Što ćemo, onda, sa jedinom vašom titulom? Osvojiste je u prvenstvu tokom kojeg je RK Budvanska rivijera Budva bila izbačena, usred lige. Bili biste prvi, da nije došlo do toga?

Smetalo vam je to tada, znam. Toliko da ste meni, istina diskretno, zahvaljivali na tituli. Čudo jedno. Imate iste aršine, zar ne? Tada nije nikome palo na pamet da pravi kontrukcije što bi bilo da je bilo. Sjetite se da vam je Lovćen tada sportski pružio ruku i stao u odbranu osnovnih principa rukometnog sporta.

I hvala vam na lijepim riječima o Lovćenu, u čiju je priču utkana istorija crnogorskog muškog rukometa. U tom se duhu rado i ja i svi iz Lovćena sjećamo i istorijskih utakmica odigranih u dvorani „Župa” krajem osamedesetih godina prošlog vijeka.

I tada i danas, kao što to u Lovćenu radimo svih ovih decenija sa nesmanjenom ljubavlju, nekad sa više, a nekad sa manje problema, ostajemo posvećeni rukometu. Dodatno, da budemo sasvim jasni - raduje nas što prije nekoliko godina novosnovani privatni klub RK Partizan 1949 želi da baštini nasljeđe nekadašnjeg tivatskog kluba. I na tom putu vam želimo svu sportsku sreću. Očekujemo vas i iduće sezone, da dok branimo još jednu titulu u nizu, vama i Komovima čestitamo na stalnom napretku.

Ponosan na nas Lovćen, na našeg velikana, kako to dobro rekoste, a ponosan i na one od kojih sam učio, od kojih učim i od kojih ću učiti, sve vas puno pozdravljam, uz iskrenu želju da u najavljenoj prijateljskoj utakmici sa Komovima prikažete dobru igru. Živjeli!

Bonus video: