Vuja: Ponosan sam što sam Cetinjanin i Crnogorac, ali kako neko može da razdvoji braću

On je, takođe, otkrio i da ima ponudu da nastavi trenersku karijeru, nakon što je iznenada napustio klupu Zagreba

33782 pregleda 90 reakcija 66 komentar(a)
Vujović, Foto: Betaphoto/Hina
Vujović, Foto: Betaphoto/Hina

Veselin Vujović, legendarni rukometaš i trener, uvijek je zanimljiv sagovornik medijima sa prostora bivše Jugoslavije.

U razgovoru za RTS, Vujović je govorio kratko i o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u Crnoj Gori, vezanoj za sporove oko crkvenih pitanja.

Šta bih ja mogao da vam kažem kao čovek koji se oseća Jugoslovenom, malo Makedoncem, malo Slovencem, Crnogorcem, Hrvatom, Srbinom. Rođen sam na Cetinju, oženjen sam ženom iz Šapca. Godinama su bile dvije crkve gdje su se u doba božićnih praznika ložila dva badnjaka - Srpska i Crnogorska. Ja pravu istoriju ne znam. Da li je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori otela tu imovinu ili je to bilo istorijski, apsolutno ne znam. Jer ovi koji su pristalice toga da je SPC otela tu imovinu oni se za to zalažu. Ovi kažu da su to svetinje srpske koje su tu stotinama godinama i oni tako misle. Ja ne bih ulazio u tu temu", kazao je Vujović, ali i naglasio:

"Ja sam Cetinjanin, Crnogorac i ponosan sam time. Ali kako neko može da razdvoji braću? Ja ću uvijek zastupati stav da sam Cetinjanin i Crnogorac, ali isto tako smatram da smo mi isti narod. Zašto je to tako, zašto se te stvari dešavaju u Crnoj Gori, neko će sigurno zbog toga platiti ili će svoje ime ukaljati na jedan jako ružan način".

On je, takođe, otkrio i da ima ponudu da nastavi trenersku karijeru, nakon što je iznenada napustio klupu Zagreba.

"Imam ponudu Saudijske Arabije, da budem selektor. Sad, teško je kažu raditi i živjeti, specifični su to zakoni. Vjerovatno bi to bila neka kombinacija, da neke akcije koje mogu da se odrade, odradim u Sloveniji, Srbiji i u kući fudbala recimo, dođu tu desetak dana, odrade, vrate se, ja ostanem ovdje. Ako budem uspio da na takav način to riješim, onda ću biti selektor Saudijske Arabije, ako ne, sačekaću negdje potrebu za nekim prosječnim trenerom, pa će me angažovati neko".

Bonus video: