SEDAM POZIVNICA

Poznat spisak učesnika Lige šampiona, žrijeb 1. jula

Žrijeb za grupnu fazu biće obavljen 1. jula u Beču. Biće određeni sastavi dvije grupe sa po osam timova

2160 pregleda 0 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: ŽRK Budućnost
Milena Raičević, Foto: ŽRK Budućnost

Poznat je spisak učesnika Lige šampiona za rukometašice u sezoni 2020/21.

Na osnovu brojnih kriterijuma, kao što su, između ostalog, kapacitet dvorana, posjeta na utakmicama, rezultati u prethodnim takmičenjima pod okriljem EHF-a i TV prava, odlučeno je da specijalne pozivnice dobiju CSM Bukurešt, FTC, Brest, CSKA, Krim Merkator, Podravka i Bitighajm.

Pet timova ostalo je bez specijalne pozivnice za učešće u najkvalitetnijem takmičenju, s tim da su Banik Most i Storhamar određeni kao zamjene, odnosno timovi koji će nastupiti u Ligi šampiona u slučaju otkazivanja nekog od klubova koji su trenutno na spisku učesnika.

Ranije je objavljeno da je Budućnost jedan od devet timova koji imaju zagarantovano mjesto u Ligi šampiona. Osim dvostrukog šampiona Evrope, na listi sigurnih učesnika od ranije su Esbjerg, Odenze, Đer, Mec, Borusija Dortmund, Vajpers, Vlčea i Rostov Don.

To znači da će u novoj sezoni Lige šampiona nastupiti pet nekadašnjih osvajača najvažnijeg trofeja – pored Budućnosti, to su Đer, Podravka, CSM Bukurešt i Krim Merkator.

Žrijeb za grupnu fazu biće obavljen 1. jula u Beču. Biće određeni sastavi dvije grupe sa po osam timova.

Dva prvoplasirana tima iz obje grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će trećeplasirani, četvrtoplasirani, petoplasirani i šestoplasirani timovi razigravati za prolaz među osam najboljih.

Početak grupne faze planiran je za 12/13. septembar.

Preporučujemo za Vas