Johanson na klupi do kraja 2020. godine

Johason je kormilo reprezentacije preuzeo sredinom novembra prošle godine.
83 pregleda 7 komentar(a)
Per Johanson, Foto: Beta/AP
Per Johanson, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.02.2018. 19:36h

Kada je došao, dobio je ugovor na tri sedmice. Opravdao je povjerenje i potpisao novi sporazum, i to na tri godine - Per Johanson će, kao što su „Vijesti“ i najavile, biti selektor rukometašica Crne Gore do kraja 2020. godine i Evropskog prvenstva u Danskoj i Norveškoj.

Dogovor sa njim je postignut prije nekoliko sedmica, a potvrđen na večerašnjem sastanku Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore.

Šveđanin, koji je sa selekcijom svoje zemlje bio vicešampion Evrope 2010. baš u Danskoj i Norveškoj, doveo je „lavice“ do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj.

Jovanka Radičević i drugarice su poražene od kasnijeg prvaka Francuske, a u grupi su savladale Dansku i Tunis, izgubile od Rusije i Japana i u meču odluke remizirale sa Brazilom. U osmini finala je lak zalogaj bila Srbija...

Ako ne bude smijenjen ili sam ne ode, 47-godišnji trener bi trebalo da predvodi Crnu Goru i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj u decembru ove godine, kao i 12 mjeseci kasnije na šampionatu svijeta u Japanu.

Ta dva takmičenja su kvalifikaciona za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Upravni odbor RSCG je prihvatio i izvještaj selektora rukometaša Dragana Đukića sa Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, čime mu je dato povjerenje da nastavi posao.

Srpski stručnjak ima ugovor do juna i baraža za Svjetsko prvenstvo sa Hrvatskom.

„Lavovi“ jesu završili treći vezani nastup na EP na posljednjem mjestu, ali kada je Đukić došao malo ko je smio i da pomisli da će igti u Hrvatskoj. Time je i zaslužio ostanak na funkciji...

Bonus video: