Najbolja i drugačija: Neobičan intervju Ane Vjahireve

"Vjerujem u Boga. Moji roditelji su vjernici. I nekako sam došla u crkvu spontano. Ali, ja nisam pravoslavne vjere. Samo vjerujem, znam da je On tu i puno nam pomaže"

4926 pregleda 0 komentar(a)
Ana Vjahireva, Foto: EHF
Ana Vjahireva, Foto: EHF

Ruskinja Ana Vjahireva (25) po mnogima je najbolja rukometašica svijeta.

Niska, a brza, neuhvatljiva, raznovrsna na terenu - olimpijska je pobjednica, svjetska prvakinja, ima evropsko srebro...

Van terena - neobična zvijezda, što se vidi iz intervjua koji je dala ruskom "Sport ekspresu"...

Otkrila je da ne koristi društvene mreže, da zbog toga šira javnost ne zna ni da se udala...

"Ranije sam voljela društvene mreže, ali sam se brzo ohladila. Bilo je vrlo neugodnih trenutaka... Bolje je ne miješati se. Koliko je to moguće, dijelim neke stvari, ali sviđa mi se što imam privatni život o kome niko ništa ne zna", kazala je.

Vjernik je, kažem, ali...

"Vjerujem u Boga. Moji roditelji su vjernici. I nekako sam došla u crkvu spontano. Ali, ja nisam pravoslavne vjere. Samo vjerujem, znam da je On tu i puno nam pomaže".

U sportu se divi Ronaldinju i Mesiju...

"Njihovi protivnici ne znaju šta će da urade", objasnila je.

"Moguće da ponekad tako nešto i ja uradim na terenu. U takvim trenucima djeluje se podsvjesno, nekad ni sama ne razumijem kako se to dogodilo. Kako, recimo, dam gol iz daljine, a niska sam".

Usudila se i da kritikuje Jegvenija Trefilova, sivu eminenciju ruskog i evropskog rukometa.

"On viče i kada ima i kada nema razloga. U načelu, od njega čujete malo dobrog, pa zato kritiku doživljavate kao nešto što je uobičajeno. Cijeli život mi kažu, pa i on, da sam solo igračica, da nisam timski igrač, ali ja na takve stvari ne mogu da odgovorim jer ne razumijem šta to znači", kazala je Vjahireva.

Najboljeg trenera, ističe, nema...

"Nema ni dobrih trenera. Svi su kao nešto ljuti, nerzvozni, a tu svoju ljutnju mogu da zabiju u d.... Ali, ako moram da izaberem, onda je to Ambros Martin jer trenutno mi je najugodnije da radim sa njim", zaključila je.

Bonus video: