Afirmišemo sport i zdrav stil života

318 pregleda 1 komentar(a)
Veselin-Miško Kruščić
Veselin-Miško Kruščić
Ažurirano: 06.02.2018. 20:20h

Povodom otvorenog pisma ŽRK Devetka ministru sporta Nikoli Janoviću, a vezano za raspodjelu novca klubovima i savezima po osnovu konkursa za sufinansiranje sportskih subjekata, reagovali su iz Rukometnog kuba Morača 2015. U saopštenju koje je potpisao predsjednik i osnivač Veselin-Miško Kruščić se kaže:

„Povodom teksta RK Devetka, objavljenom u vašem listu, u kome se „proziva” ŽRK Morača koja je po konkursu Ministarstva sporta dobila podršku u iznosu od 1.500 eura i neprimjerenom komentaru o našem klubu, želimo da javnost upoznamo da ŽRK Morača ima, poput drugih klubova, misiju afirmacije sporta, zdravog stila života i animaciju omladine što je u skladu sa orijentacijom resornog ministarstva koje promoviše iste vrijednosti. ŽRK Morača je aktivan klub".

"Naš status u ligama je evidentiran u Rukometnom savezu Crne Gore. Ne zloupotrebljavamo konkurs i sredstva. Svaki cent je usmjeren u takmičenje, igru i širenje baze u ovom prestižnom crnogorskom sportu".

Ma gdje bili, u „višem” ili „nižem” rangu, dostojanstveno ćemo promovisati rukomet, roditeljski brinuti o mladim djevojkama i dječacima. Opstaćemo, za čistu DESETKU!”, navodi se u saopštenju RK Morača 2015.

Bonus video: