To može samo IHF: Šterbik nije u konkurenciji za igrača godine!

U konkurenciji Luka Cindrić, Domagoj Duvnjak, Nikola Karabatić, Sander Sagosen i Endi Šmid. Nagradu bi opet mogla da dobije Kristina Neagu
3 komentar(a)
šterbik, Foto: Reuters
šterbik, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2018. 12:50h

Iako je osvojio Ligu šampiona sa Vardarom i titulu prvaka Evrope sa Španijom, Arpad Šterbik nije u konkurenciji za najboljeg rukometaša godine.

To, definitivno, može da smisli samo IHF, koji je izostavio legendarnog golmana iz skraćene liste od pet igrača.

Koliko je promašeno, najbolje govori činjenica da su novinari i navijači u izboru renomiranog sajta Handball Planet proglasili Šterbika za najboljeg rukometaša godine, i to prije nego što je osvojio evropsko zlato, koje se doduše i ne računa za ovaj izbor, jer je osvojeno 2018. godine.

Među pet nominovanih su dva Hrvata - Luka Cindrić, jedan od najzaslužnijih za titulu Vardara, te Domagoj Duvnjak, koji jeste sjajan igrač, ali nije napravio ništa od Svjetskog prvenstva 2017. i čak je dugo bio povrijeđen u prethodnih 12 mjeseci.

U konkurenciji su i jedini čovjek koji je tri puta osvajao priznanje, Francuz Nikola Karabatić, mladi Norvežanin Sander Sagosen i Švajcarac Endi Šmid. On nije došao do velikog takmičenja sa reprezentacijom, ali je najzaslužniji za drugu uzastopnu titulu Ranj-Nekar Levena u Bundesligi, u kojoj je četvrti put zaredom proglašen za MVP-a.

Kristina Neagu je dva puta zaredom proglašena za najbolju rukometašicu svijeta i opet je u konkurenciji, a vjerovatno će Rumuni opet glasati kao i uvijek i pomoći joj, mada je pitanje da li je zaslužila i ovog puta.

Mnogo više su uradile Norvežanke Nora Merk i Stine Oftedal, a u konkurenciji su i Holanđanka Nike Grot i Šveđanka Izabel Gulden.

Bonus video: