"PLAVE" SPREMAJU NAPAD NA EVROPU

Alison Pino želi Ligu šampiona u dresu Budućnosti

Trofejna francuska rukometašica zadužila je "plavi" dres sa brojem 57

5987 pregleda 0 komentar(a)
Pino je odmah ambicije saopštila treneru Draganu Adžiću, Foto: ŽRK Budućnost
Pino je odmah ambicije saopštila treneru Draganu Adžiću, Foto: ŽRK Budućnost
Ažurirano: 05.07.2020. 19:41h

Francuska reprezentativka Alison Pino koja će u naredne dvije sezone biti članica Budućnosti, doputovala je u Podgoricu.

Najbolju igračicu svijeta 2009. godine, u izboru Svjetske rukometne federacije (IHF) na aerodromu su dočekali predstavnici kluba, dok je u prostorijama dvostrukog šampiona Evrope imala i kratak sastanak sa trenerom Draganom Adžićem, nakon čega je govorila o očekivanjima od novog izazova u karijeri.

"Velika su očekivanja obje strane i drago mi je da se vraćam u Ligu šampiona, koja je naš prioritet u novoj sezoni. Prethodna je prekinuta prije vremena zbog virusa COVID-19. Znam mnoge igračice Budućnosti, igrala sam sa nekima od njih, a imamo i mnogo međusobnih duela iz prošlosti. Nekoliko novih igračica je pojačalo Budućnost, tim će imati više iskustva, nakon nekoliko sezona u kojima su mlade igračice činile većinu sastava. Finalni turnir Lige šampiona je naš glavni cilj i za mene je teško da razmišljam o nečemu drugom osim o tome", kazala je Pino za zvanični sajt "plavih".

Pino je rođena 2. marta 1989. u Šartru i u proteklih 14 godina nastupala je za brojne klubove – francuski Isi, Mec, Nim, Brest i Pariz 92, rumunske Olkim i Baja Mare, makedonski Vardar i slovenački Krim, ali je najveće uspjehe ostvarila u dresu selekcije Francuske.

Bila je šampionka Evrope (2018.) i svijeta (2017.), ima dvije srebrne medalje sa svjetskih prvenstava (2009. i 2011.) i jednu sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016, kao i bronzu sa Evropskog prvenstva u Švedskoj iste godine.

Pino je jedno od četiri pojačanja za narednu sezonu uz reprezentativku Srbije Andreu Lekić, brazilsku golmanku Barbaru Arenjhart i mladu Ruskinju Valeriju Maslovu.