Testovi negativni, raspoloženje pozitivno: Kolašin prva stanica za rukometašice Budućnosti

Nakon što su igračice i stručni štab odradile test na koronavirus i dobile negativan rezultat, „plave“ su spremne za novi početak

4273 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti pred put u Kolašin, Foto: ŽRK Budućnost
Rukometašice Budućnosti pred put u Kolašin, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti počele su pripreme za novu sezonu – izabranice Dragana Adžića okupile su se u Podgorici i otputovale u Kolašin, gdje će trenirati prve dvije sedmice.

Nakon što su igračice i stručni štab odradile test na koronavirus i dobile negativan rezultat, „plave“ su spremne za novi početak.

Uskoro bi trebalo da im se pridruže reprezentativka Srbije Andrea Lekić i Ruskinja Valerija Maslova, koje očekuju rezultat testa koji su radile u svojim zemljama.

"Djevojke su vrijedno radile od sredine marta i prekida sezone u uslovima koji su bili propisani i u kojima je bio moguć rad. To samo nastavili u maju kada su se stekli uslovi za nastavak rada. Sve djevojke koje su stigle kao pojačanja su blagovremeno dobile program rada, upoznali smo ih sa načinom rada i vjerujem da smo i te korake napravili na pravi način. Vjerujem da će sezona početi kako je planirano, odnosno sredinom septembra", kazao je trener Dragan Adžić.

Poznat je i plan rada u Kolašinu, a otpala je mogućnost da dvostruke šampionke Evrope krajem jula ili početkom avgusta odigraju prijateljske duele protiv slovenačkog Krima.

Ukoliko situacija sa koronavirusom to dozvoli, Budućnost će krajem avgusta u Mecu odigrati duele protiv istoimenog francuskog tima.

"Za pojedine djevojke ovo je početak zajedničkog rada, a za mlađe i Pino samo nastavak, jer su već dvije sedmice u trenažnom procesu. U prvoj sedmici ćemo raditi na tome da čitav tim dovedemo na isti nivo, a da od naredne krenemo u još jačem ritmu. Nakon fokusa na kondiciji u proteklom periodu, sada se okrećemo rukometu i povezivanju tima, jer imamo dosta novih igračica, posebno na poziciji bekova", zaključio je Adžić.

Ukoliko epidemiološka situacija u Evropi to bude dozvoljavala, planirano je da dvostruke šampionke Evrope novu sezonu u Ligi šampiona otvore 12. septembra gostovanjem ekipi Podravke u Koprivnici.

"Okupile smo se poslije duže vremena, to je i najvažnije, jer situacija nije nimalo povoljna. Vjerujem da ćemo u Kolašinu uspjeti da odradimo sve što je planirano, odluka kluba je odlična jer ćemo na miru biti u prilici da se pripremamo. Nadamo se početku sezonu kako je i planirano. Grupa u Ligi šampiona je teška, igra se u novom sistemu takmičenja, svaka utakmica je izazov za sebe i moraćemo maksimalno da se pripremimo za svakog rivala. Sistem je teži nego ranije zbog čega će nam biti potrebna bolja priprema nego prethodnih sezona. Prioritet svih timova, pa i naš je da osvojimo jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u četvrtfinale", kazala je kapiten Milena Raičević.

Bonus video: