Budućnost u subotu sa Tiringerom: Biće bolje nego u Mađarskoj

"Bez obzira na personalne probleme siguran sam da ćemo ispraviti greške iz duela sa Ferencvarošem, kompletnu igru u odbrani i ono šo se dešavalo u drugom pluvremenu. Imamo način i znamo šta nismo ispoštovali", rekao je Adžić na konferenciji za novinare
3 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.02.2018. 12:55h

Tiringer je kvaitetan i iskusan tim, ali Budućnost želi pobjedu i od nje će zavisiti ishod meča, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić.

Budućnost i Tiringer odigraće u subotu utakmicu drugog kola Glavne runde.

Adžić je kazao da zbog problema sa povredama ekipa nije mogla da trenira u punom sastavu i da se to odrazilo na kalitet pripreme meča.

"Bez obzira na personalne probleme siguran sam da ćemo ispraviti greške iz duela sa Ferencvarošem, kompletnu igru u odbrani i ono šo se dešavalo u drugom pluvremenu. Imamo način i znamo šta nismo ispoštovali", rekao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je istakao da Tiringer za razliku od prošle sezone igra drugačije i da ima iskusnu ekipu i kvaitetnog trenera.

"Igraju mnogo odgovornije nego ranije i nema potrošnji lopti. Biće još teže nego prošle godine, a mi smo značajno mlađi. Recept je na nama. Vjerujem da dobrim odnosom od početka do kraja i fokusom na ono što treba da sprovedemo možemo doći u situaciju da im pariramo i radujemo se prvim bodovima u Glavnoj rundi", kazao je Adžić.

On je upoređujući dva njemačka tima, Bitighajma, sa kojima su igrali u prvoj fazi takmičenja, i Tiringera, kazao da je subotnji rival Budućnosti ove sezone uspješniji u međusobnim duelima.

"Bitighajm je prošle sezone uspio tri puta da dobije Tiringer i osvoji titulu. Ove sezone Tiringer ima bolji skor, dobio ih je u prvenstvu i nedavno u Ligi šampiona. Zahjevniji su zbog načina na koji igraju i energije koju daju. Znamo koje kvalitete imaju, način na koji igraju i kako razmišljaju, a i koliko im je utakmica bitna", kazao je Adžić.

On je naglasio da bi Tiringer pobjedom mogao doći u situaciju da prvi put razmišljaju o četvrtfinalu.

"Vjerujem da će odbrana biti na nivou. Rad svih djevojaka se popravio i to ne može da ne dođe na vidjelo. Tada će se i stabilnost u napadu popraviti", kazao je Adžić.

On je najavio da je nastup Eme Ramusović neizvjestan, kao i da Tatjana Brnović trenira smanjenim intenzitetom zbog zdrastvenih tegoba.

Adžić se zahvalio navijačima na podršci u prva tri meča, navodeći da su oni značajno doprinijeli plasmanu u Glavnu rundu.

Budućnost je na startu Glavne runde poražena od Ferecvaroša 34:26, dok je Tiringer u njemačkom derbiju slavio 28:26.

Budućnost i Tiringer odigraće deveti međusobni duel u zvaničnim međunarodnim takmičenjima.

Budućnost je dobila sedam, dok je u jednom slavio njemački tim.

U dvorani "Morača" domaćin je trijumfovao u sva četiri meča.

Prošle sezone Budućnost je dobila obje utakmice, 28:19 u Podgorici, a u gostima 32:26.

Subotnji duel počinje u 19 sati.

Bonus video: