„Lavovi” žele bar dostojanstven oproštaj

Izabranici Dragana Đukića večeras (20 časova) igraju večeras revanš sa Hrvatskom, od koje su u Osijeku izgubili 32:19, a od RSCG gotovo nikakvog glasa o toj utakmici već sedmicama
108 pregleda 2 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Rukometaši Crne Gore, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Ažurirano: 14.06.2018. 08:00h

Jeste li već čuli da... - naziv čuvene rubrike „Politikinog zabavnika”, koji je mnogim generacijama djece i onih malo starijih bio Gugl prije Gugla, Vikipedija prije Vikipedije..., savršena je najava utakmice rukometaša Crne Gore sa Hrvatskom u revanšu baraža za Svjetsko prvenstvo. Ako biste se oslanjali samo na informacije koje stižu iz Rukometnog saveza Crne Gore...

„Lavovi” igraju večeras (20 časova), a od Saveza gotovo nikakvog glasa o tome već sedmicama. Niko iz kancelarije RSCG nije našao za shodno da medije obavijesti da se tim Dragana Đukića okuplja, još manje kada trenira, kamoli da igra dvije prijateljske utakmice sa Južnom Korejom (koje televizijske kuće nisu smjele da snimaju), kada odlazi na prvi meč sa Hrvatskom u Osijeku, a o pres konferenciji nije bilo ni govora.

Za sve ovo vrijeme, samo jedna obavijest na sajtu, i to da večerašnji susret mora da se održi u dvorani „Verde” u Donjoj Gorici, jer se „Morača” renovira, a Nikšić nema adekvatne hotele. Sve je to toliko tužno, da bi moglo da završi u još jednoj rubrici sa kultne 2. strane „Zabavnika” - Vjerovali ili ne...

Neko će nakon minus 13 u Slavoniji (19:32) reći da „lavovi” nisu ni zaslužili drugačiji tretman, da se svakako znalo da protiv Hrvata nemaju šansu, ali zbog takvog odnosa se i dešava da pojedini igrači ne žele da igraju za Crnu Goru, da biraju neke druge zemlje...

Ali, momci koji su se odazvali Đukiću, svjesni da protiv velikana svjetskog rukometa praktično nemaju nikakve šanse u ovako oslabljenom sastavu, zaslužuju da im se večeras pruži podrška, da makar probaju da se dostojno oproste od sna da se domognu šestog velikog takmičenja.

„Jako je teško bilo šta prognozirati ili obećavati poslije 13 golova minusa. Nismo vjerovali da ćemo izgubiti ovolikom razlikom. Imali smo dosta problema sa povredama i otkazivanjem, to nas je puno koštalo. U prvih 20 utakmica prve utakmice smo odigrali dobro, ali je tada uslijedio pad, jer nam je nedostajalo igrača u rotaciji”, napominje Miloš Vujović.

Lijevo krilo mađarske Tatabanje ne zna šta se dogodilo sa timom koji je u prvoj trećini utakmice držao priključak (8:8, pa 9:10), a onda na odmor otišao sa sedam golova minusa (10:17).

„Kao da se odjednom ekipa isključila poslije prve kontre Hrvatske za dva gola razlike. Uslijedio je veliki pad, teško je objasniti šta se desilo. Hrvati su odigrali jako dobar meč, igrali su srcem i pokazali da više žele nego mi”.

Vujović se nada da će ovaj baraž za Svjetsko prvenstvo biti prekretnica, da će „lavovi” u budućnosti biti jači i igrački i kao tim.

„Sada smo došli do niskog stepena, da ne kažem da smo dotakli dno. Sve nas je zaboljela ova utakmica, nadam se da ćemo se trgnuti i da ćemo znati da poštujemo grb za koji se borimo, da ćemo se sklopiti kao tim i pružati ono što zaista možemo. Ovo - ja mogu, ti ne možeš - nikuda ne vodi. Nakon utakmice u Osijeku i neki ljudi koji su nas voljeli komentarišu da ništa ne valjamo, a zaboravljaju da smo bili tu i kad je bilo dobro. Ovo je poruka svim momcima koji nisu bili tu da su nam potrebni, ali nikoga ne bi trebalo da molimo. Mi koji smo tu daćemo sve od sebe u ovom revanšu, želimo da pred svojim narodom odigramo kvalitetnu utakmicu. Hoćemo da pobijedimo i da bar ublažimo poraz iz Osijeka”, zaključio je 24-godišnji Cetinjanin.

Bonus video: